Супа от магданоз със свински дроб

Рецепта за магданозена супа поднесена със свински дроб

Супа от магданоз със свински дроб

Нестандартна зимна супа за ценители

Време60 мин
ТрудностСложна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
300 г
свински черен дроб
60г
кромид лук
120г
моркови
20г
целина
2бр.
дафинов лист
200мл
бяло вино
10г
мащерка
2зърна
бахар
4г
подправки (сол и черен пипер)
За супата:
60г
кромид лук
100г
картофи
200г
магданоз
100г
целина, глава
50г
краве масло
30мл
олио
4г
подправки (сол и черен пипер)

Начин на приготвяне

На свинския дроб:
1
Почисти зеленчуците и ги нарежи на едри парчета.
2
Измий свинския дроб и го сложи в тенджера със зеленчуците, 4 л студена вода и останалите продукти. Остави да ври 10 минути.
3
Прецеди дроба и го нарежи на кубчета. Останалите продукти не се ползват.
На супата:
1
Нарежи на ситно лука и целината и ги запържи в загорещено олио. Добави 1,5 л вода и нарязаните на едро картофи и вари до готовност (около 20 мин).
2
Две минути преди да свалиш от котлона добави магданоза и маслото.
3
Пасирай. Добави нарязания на кубчета дроб и готви още 5 до 7 минути. Овкуси със сол и пипер.
Съвет:
Сервирай с препечен хляб и няколко капки балсамова редукция.