Супа от магданоз със свински дроб
Рецепта за магданозена супа поднесена със свински дроб

Нестандартна зимна супа за ценители
Необходими продукти
КоличествоПродукти
300 г
свински черен дроб60г
кромид лук120г
моркови20г
целина2бр.
дафинов лист200мл
бяло вино10г
мащерка2зърна
бахар4г
подправки (сол и черен пипер)За супата:
60г
кромид лук100г
картофи200г
магданоз100г
целина, глава50г
краве масло30мл
олио4г
подправки (сол и черен пипер)Начин на приготвяне
На свинския дроб:
1
Почисти зеленчуците и ги нарежи на едри парчета.
2
Измий свинския дроб и го сложи в тенджера със зеленчуците, 4 л студена вода и останалите продукти. Остави да ври 10 минути.
3
Прецеди дроба и го нарежи на кубчета. Останалите продукти не се ползват.
На супата:
1
Нарежи на ситно лука и целината и ги запържи в загорещено олио. Добави 1,5 л вода и нарязаните на едро картофи и вари до готовност (около 20 мин).
2
Две минути преди да свалиш от котлона добави магданоза и маслото.
3
Пасирай. Добави нарязания на кубчета дроб и готви още 5 до 7 минути. Овкуси със сол и пипер.
Съвет:
Сервирай с препечен хляб и няколко капки балсамова редукция.