Рибай стек с гъби, сладък картоф и сладко от боровинки

Рецепта приготвена от Шеф Станислав Радулов

Време2 ч
ТрудностСредна
Брой порции1

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1брой
сладък картоф
30г
култивирана печурка
150г
METRO Chef Говежди Рибай стек
2-3бр.
лук шалот
20г
ретро горчица (едра)
50г
боровинки
30г
Краве масло METRO Chef
5г
Маслиново масло с трюфел METRO Chef
30г
Сметана UHT 35% METRO Chef
сол
черен пипер
олио
зехтин
Микро грах METRO Chef

Начин на приготвяне

1
Сладките картофи, приготви на пара, пасирай с краве масло, сметана, маслиново масло с трюфел и щипка сол.
2
В добре загрят тиган сотирай манатарките и култивираните печурки, предварително нарязани на кубчета. Завърши с краве масло, сол и черен пипер.
3
За нашият сос - в касерола с малко краве масло задуши наситнен лук шалот и добави боровинките.
4
Готви в добре загрят тиган нашият Рибай стек за около 3-4мин от всяка страна. Завършваме с краве масло, сол и черен пипер. Преди да го нарежем, го оставяме  да почине за 6-8мин.