Пъстърва с кремообразен спанак и печени домати
Рецепта за пъстърва във фолио с пресен лук и магданоз, кремообразен спанак и печени домати

Бърза, здравословна и лесна рецепта за приготвяне на риба, като избора каква да бъде рибата оставяме на теб
Необходими продукти
КоличествоПродукти
За пъстървата:
250-300 г
прясна пъстърва /изчистена/ или друг вид риба30г
пресен лук /почистен/20г
пресен магданоз20г
маслинова паста4г
подправки (олио, сол и черен пипер)За кремообразен спанак:
200г
листа пресен спанак50мл
готварска сметана5г
скилидка чесън2г
подправки (сол и черен пипер)За печените домати:
300г
червени домати5г
скилидка чесън 10мл
олио5мл
оцетНачин на приготвяне
1
Филетирай рибата като отделиш и почистиш добре филетата, след което овкуси със сол и пипер и ги остави на страна за 5 мин.
2
Върху парче алуминиево фолио, намазано с олио, постави едното филе, намажи с маслинова паста и постави другото парче с кожата нагоре.
3
Подреди нарязаните пресен лук и магданоз върху рибата и завий фолиото в стегнато пакетче.
4
Печи в предварително нагрята фурна на 200 °С за около 15 мин.
5
За кремообразния спанак - измий добре спанака, подсуши с кърпа и го нарежи на едро. В загрят тиган сложи спанака и цялата скилидка чесън. Като се изпари водата, добави сметаната и овкуси с подправките.
6
Смеси нарязаните на полумесеци домати с другите продукти в тава. Печи на 200°С за около 10 мин, докато ципата на доматите се отдели и се запекат.
7
При сервиране махни внимателно кожата на рибата, за да остане само крехкото месо. Поднеси със спанак и печени домати.