Домашни бонбони "Рафаело"
Рецепта за домашни бонбони с кокос и бадеми

Може да съхраняваш до 1 седмица в хладилник, но
гарантираме, че едва ли ще се задържат повече от ден-два
Необходими продукти
КоличествоПродукти
30г
кокосово мляко40г
кондензирано мляко30г
кокосово брашно10г
кокосово масло50г
кокосови стърготини + 20 г за поръсванеБадеми
20г
мед или друг подсладител (ако кондензираното мляко не е подлсадено)Начин на приготвяне
1
Сложи всички съставки в купа и разбъркай до получаване на еднородна смес.Ако сместа ти се стори рядка за оформянето на бонбони, добави още малко от брашното и стърготините. Ако пък е прекалено гъста – добави повече кондензирано мляко.
2
Преди да оформиш като бонбони, остави сместа в хладилник за 2 часа.
3
Оформи на малки топчета, като в средата на всяко поставиш бадем. Готовите топчета оваляй с кокосови стъготини.