Домашни бонбони "Рафаело"

Рецепта за домашни бонбони с кокос и бадеми

Домашни бонбони

Може да съхраняваш до 1 седмица в хладилник, но
гарантираме, че едва ли ще се задържат повече от ден-два

Време2 ч и 20 мин
ТрудностЛесна
Брой порции8

Необходими продукти

КоличествоПродукти
30г
кокосово мляко
40г
кондензирано мляко
30г
кокосово брашно
10г
кокосово масло
50г
кокосови стърготини + 20 г за поръсване
Бадеми
20г
мед или друг подсладител (ако кондензираното мляко не е подлсадено)

Начин на приготвяне

1
Сложи всички съставки в купа и разбъркай до получаване на еднородна смес.Ако сместа ти се стори рядка за оформянето на бонбони, добави още малко от брашното и стърготините. Ако пък е прекалено гъста – добави повече кондензирано мляко.
2
Преди да оформиш като бонбони, остави сместа в хладилник за 2  часа.
3
Оформи на малки топчета, като в средата на всяко поставиш бадем. Готовите топчета оваляй с кокосови стъготини.