Рибена чорба от пъстърва
Рецепта за рибена чорба от пъстърва с печени зеленчуци на жар

Един по-различен вариант за всички, които обичат да похапват рибена чорба
Необходими продукти
КоличествоПродукти
За бульона:
200г
рибни глави и гръбнак от пъстърва50г
моркови 60г
кромид лук20г
целина15г
пресен магданоз5г
чесън2г
зърна черен пиперЗа супата:
300г
филе от рибата1,5л
рибен бульон60г
кромид лук50г
моркови100г
домати конкасе (обелен домат, нарязан на кубчета без семето)30г
пресен девисил20г
магданоз 10г
копър100г
краве масло1г
солЗа сервиранe:
15г
люта пукана чушка50г
лимонНачин на приготвяне
1
За бульона - нарежи зеленчуците на едро и ги сложи в дълбока тенджера заедно с всички продукти. Залей със студена вода, бързо кипни бульона, отстрани пяната и вари още около 30 мин. Готовият бульон се прецежда.
2
Изпечете лука и моркова на жар или на грил тиган.
3
Сипи готовия бульон в тенджера, добави нарязаните печени заленчуци и вари докато омекат.
4
Махни чорбата от котлона, добави доматите конкасе, накъсаното на едри парчета рибно филе и подправките. Овкуси със сол и добавете разтопеното масло.
5
Покрий с капак и оставете да се ароматизира за 20 мин.
6
Сервирай топлата супа с пукана люта чушка и резени лимон. Може да поднесеш и препечен хляб.