Рибена чорба от пъстърва

Рецепта за рибена чорба от пъстърва с печени зеленчуци на жар

Рибена чорба от пъстърва

Един по-различен вариант за всички, които обичат да похапват рибена чорба

Време70 мин
ТрудностСложна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
За бульона:
200г
рибни глави и гръбнак от пъстърва
50г
моркови 
60г
кромид лук
20г
целина
15г
пресен магданоз
5г
чесън
2г
зърна черен пипер
За супата:
300г
филе от рибата
1,5л
рибен бульон
60г
кромид лук
50г
моркови
100г
домати конкасе (обелен домат, нарязан на кубчета без семето)
30г
пресен девисил
20г
магданоз 
10г
копър
100г
краве масло
1г
сол
За сервиранe:
15г
люта пукана чушка
50г
лимон

Начин на приготвяне

1
За бульона - нарежи зеленчуците на едро и ги сложи в дълбока тенджера заедно с всички продукти. Залей със студена вода, бързо кипни бульона, отстрани пяната и вари още около 30 мин. Готовият бульон се прецежда.
2
Изпечете лука и моркова на жар или на грил тиган.
3
Сипи готовия бульон в тенджера, добави нарязаните печени заленчуци и вари докато омекат.
4
Махни чорбата от котлона, добави доматите конкасе, накъсаното на едри парчета рибно филе и подправките. Овкуси със сол и добавете разтопеното масло.
5
Покрий с капак и оставете да се ароматизира за 20 мин.
6
Сервирай топлата супа с пукана люта чушка и резени лимон. Може да поднесеш и препечен хляб.