Пролетна кето крем супа
Рецепта за кето крем супа с натрошено сирене

Здравословна пролетна комбинация от спанак, лапад и коприва
Необходими продукти
КоличествоПродукти
300 г
спанак 200г
коприва100г
лапад20г
чесън 10г
пресен лук 50г
бекон нарязан на кубчета 70г
студено масло 2г
самардала80г
краве сирене за гарниране За маслото с пушен пипер:
50г
масло5г
пушен червен пипер20г
ядки за гарниранеНачин на приготвяне
1
Измий добре зеленолистните и премахни дебелите дръжки на лапада и спанака.
2
В подсолена вряща вода бланширай зеленолистните за около 30 секунди, за да запазят зеленият си цвят. Охлажди веднага в лед или под течаща студена вода. Запази бульона от бланширането!
3
В тенджера с малко зехтин запържи нарязания пресен лук, чесъна и бекона.
4
Добави маслото и всички зеленолистни, след което излей около 2/3 от запазения от бланширането бульон. Готви на ниска температура около 7-8 мин.
5
Пасирай супата докато е гореща. Ако е прекалено гъста, добави останалата част от бульона (топъл).
6
За маслото с пушен пипер: Разтопи маслото и го остави на котлона на умерена температура до златисто, след което добави и пушения червен пипер.
7
Гарнирай супата с натрошено краве сирене, пушеното масло и ядки по избор.