Такос с веган гирос късчета и салца от печени домати

Рецепта за такос с веган гирос късчета и салца от печени домати

Рецепта за такос с веган гирос късчета и салца от печени домати

Опитай интересна рецепта с новите продукти алтернатива на месото METRO Chef Veggie

Време20 мин
ТрудностЛесна
Брой порции1

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1бр.
тортила
150г
веган гирос късчета METRO Chef Veggie
10г
салца от печени домати
15г
хумус
15г
туршия от тиквички с риган
1стрък
пресен лук
За салцата:
10бр.
чери домати
2скилидки
чесън
10г
босилек
30мл
зехтин
сол и пипер на вкус
За туршията от тиквички:
1бр.
тиквичка (около 150 г)
100мл
вода
100мл
оцет
100г
захар
100г
сух риган

Начин на приготвяне

1
За салцата запечи на сух тиган чери доматите,  докато се изпекат и напукат. Добави зехтина и чесъна.
2
Прехвърли доматите в блендер, овкуси със сол и пипер, добави листа пресен босилек и блендирай.
3
За трушията нарежи тикчивката на жулиени.
4
Свари в касерола водата, захарта, оцета и ригана, залей тиквичките с марината и ги остави в нея докато се охлади.
5
За сервирането върху тортилата намажи от хумуса, добави вегант дърпаното телешко,  туршията, гарнирай доматената салца и наситно нарязан пресен лук.