Такос с веган гирос късчета и салца от печени домати
Рецепта за такос с веган гирос късчета и салца от печени домати

Опитай интересна рецепта с новите продукти алтернатива на месото METRO Chef Veggie
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1бр.
тортила150г
веган гирос късчета METRO Chef Veggie10г
салца от печени домати15г
хумус15г
туршия от тиквички с риган1стрък
пресен лукЗа салцата:
10бр.
чери домати2скилидки
чесън10г
босилек30мл
зехтинсол и пипер на вкус
За туршията от тиквички:
1бр.
тиквичка (около 150 г)100мл
вода100мл
оцет100г
захар100г
сух риганНачин на приготвяне
1
За салцата запечи на сух тиган чери доматите, докато се изпекат и напукат. Добави зехтина и чесъна.
2
Прехвърли доматите в блендер, овкуси със сол и пипер, добави листа пресен босилек и блендирай.
3
За трушията нарежи тикчивката на жулиени.
4
Свари в касерола водата, захарта, оцета и ригана, залей тиквичките с марината и ги остави в нея докато се охлади.
5
За сервирането върху тортилата намажи от хумуса, добави вегант дърпаното телешко, туршията, гарнирай доматената салца и наситно нарязан пресен лук.