BACALHAU À BRÁS – Риба треска по класическа португалска рецепта

Запознай се с перлата в португалската кухня – риба треска, приготвена по традиционен начин.

BACALHAU À BRÁS – Риба треска по класическа португалска рецепта

Създадена от собственик на таверна в Лисабон и кръстена на него, тази рецепта за треска перфектно отразява най-доброто от португалската кухня. Приготвена с често срещани съставки, Bacalhau à Brás е традиционно кремообразно ястие с автентичен вкус.

Време1 час
ТрудностЛесна
Брой порции2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
600г
осолена треска
200г
картофи
6
яйца, леко разбити
1глава
нарязан лук
Маслиново масло
4скилидки
чесън
Нарязан магданоз
2
дафинови листа
Черни маслини
Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1
Накисни осолената треска във вода. След това отстрани кожата и костите и я разчупи с ръце.
2
Запържи картофите в тиган и ги остави настрана, като ги подсушиш с кухненска хартия.
3
В голям тиган на слаб огън задуши нарязания лук и счуканите скилидки чесън в маслиновото масло. След това добави парчетата осолена треска и готви за няколко минути, докато маслото попие.
4
Добави картофите и разбъркай, като добавиш яйцата, солта и черния пипер. Бъркай няколко минути, като изключиш котлона, преди яйцата да се втвърдят и да станат на омлет.
5
Опитай и добави подправки на вкус. Сервирай Bacalhau à Brás, поръсена с магданоз и маслини.
Съвети:
Съчетай с чаша охладено розе VINHAS DE MURÇA, за да се насладиш на автентично португалско изживяване!
ПОДНЕСИ С БЯЛО ВИНО VINHAS DE MURÇA - DOP DOURO

ПОДНЕСИ С РОЗЕ VINHAS DE MURÇA - DOP DOURO

Леко и флорално португалско розе, произведено от перфектно узряло местно грозде, което придава вкус на всеки повод. Червените плодове, свежестта, комплексността и страхотния послевкус правят това вино идеалният спътник за салати, морски дарове, азиатска храна. Или пък да му се наслаждаваш самостоятелно.
Виж повече