BACALHAU À BRÁS – Риба треска по класическа португалска рецепта
Запознай се с перлата в португалската кухня – риба треска, приготвена по традиционен начин.

Създадена от собственик на таверна в Лисабон и кръстена на него, тази рецепта за треска перфектно отразява най-доброто от португалската кухня. Приготвена с често срещани съставки, Bacalhau à Brás е традиционно кремообразно ястие с автентичен вкус.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
600г
осолена треска200г
картофи6
яйца, леко разбити1глава
нарязан лукМаслиново масло
4скилидки
чесънНарязан магданоз
2
дафинови листаЧерни маслини
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
1
Накисни осолената треска във вода. След това отстрани кожата и костите и я разчупи с ръце.
2
Запържи картофите в тиган и ги остави настрана, като ги подсушиш с кухненска хартия.
3
В голям тиган на слаб огън задуши нарязания лук и счуканите скилидки чесън в маслиновото масло. След това добави парчетата осолена треска и готви за няколко минути, докато маслото попие.
4
Добави картофите и разбъркай, като добавиш яйцата, солта и черния пипер. Бъркай няколко минути, като изключиш котлона, преди яйцата да се втвърдят и да станат на омлет.
5
Опитай и добави подправки на вкус. Сервирай Bacalhau à Brás, поръсена с магданоз и маслини.
Съвети:
Съчетай с чаша охладено розе VINHAS DE MURÇA, за да се насладиш на автентично португалско изживяване!