Прясна паста с домашно приготвено песто

Рецепта за прясна паста с домашно приготвено песто

Прясна паста с домашно приготвено песто

Кой не обича паста, а още повече поднесена в комбинация с поджодящото вино.

Време20 мин
ТрудностЛесна
Брой порции3

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1 пакет
прясна паста
1връзка
пресен босилек
50г
слънчогледови семки
50г
орехи
2скилидки
чесън
50г
пармезан
100мл
зехтин
За сервиране:
прясна мащерка
50г
настърган пармезан
50г
сушени домати
листа босилек за декорация

Начин на приготвяне

1
В каната на блендера постви измитите и подсушени листа босилек, кедровите ядки и орехите, чесъна, пармезана и зехтина и смели до получаване на хомогенна смес. 
2
Свари пастата във вряща подсолена вода според указанията на опаковката.
3
С помощта на гевгир отцеди добре пастата, като запазиш 100 мл от водата, в която е варена.
4
Върни пасата в тенджерата и добави приготвеното песто, като добавиш половината от запазената вода, за да се получи гладък сос.
5
След като си разбъркал хубаво, ако се налага добави и останалата вода.
6
Поднeси пастата с настърган пармезан, наситно нарязани сушени домати и листенца босилек.