Прясна паста с домашно приготвено песто
Рецепта за прясна паста с домашно приготвено песто

Кой не обича паста, а още повече поднесена в комбинация с поджодящото вино.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1 пакет
прясна паста1връзка
пресен босилек50г
слънчогледови семки50г
орехи2скилидки
чесън50г
пармезан100мл
зехтинЗа сервиране:
прясна мащерка50г
настърган пармезан50г
сушени доматилиста босилек за декорация
Начин на приготвяне
1
В каната на блендера постви измитите и подсушени листа босилек, кедровите ядки и орехите, чесъна, пармезана и зехтина и смели до получаване на хомогенна смес.
2
Свари пастата във вряща подсолена вода според указанията на опаковката.
3
С помощта на гевгир отцеди добре пастата, като запазиш 100 мл от водата, в която е варена.
4
Върни пасата в тенджерата и добави приготвеното песто, като добавиш половината от запазената вода, за да се получи гладък сос.
5
След като си разбъркал хубаво, ако се налага добави и останалата вода.
6
Поднeси пастата с настърган пармезан, наситно нарязани сушени домати и листенца босилек.