Обезкостен джолан Су вид с картофи на фурна
Рецепта приготвена от Шеф Юри Велев
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1.200кг
Обезкостен свински джолан500гр
Картофисол
пипер
червен пипер
30мл
олиоНачин на приготвяне
1
Готвим джолана „Су вид“ във вакуумен плик, 12 часа на 70 градуса.
2
След това вадим готовия джолан от плика и го намазваме с BBQ сос.
3
Запичаме го в нагорещена фурна на 220 градуса за 10-15 минути.
4
Обелените и нарязани картофи изсипваме в тава. След това прибавяме олиото и всички подправки и омесваме. Най-добре е да направим това с ръка, за да могат подправките да се разпределят равномерно и да овкусят добре всеки картоф. Печем на предварително загрята фурна на 200 градуса. След около 40 минути картофите на фурна ще придобият златиста коричка и ще са готови за сервиране.
5
Сервираме джолана с гарнитура от печен картоф и туршия МЕТRO Chef.