Обезкостен джолан Су вид с картофи на фурна

Рецепта приготвена от Шеф Юри Велев

Време2 ч
ТрудностСредна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1.200кг
Обезкостен свински джолан
500гр
Картофи
сол
пипер
червен пипер
30мл
олио

Начин на приготвяне

1
Готвим джолана „Су вид“ във вакуумен плик, 12 часа на 70 градуса.
2
След това вадим готовия джолан от плика и го намазваме с BBQ сос.
3
Запичаме го в нагорещена фурна  на 220 градуса за 10-15 минути.
4
Обелените и нарязани картофи изсипваме в тава. След това  прибавяме олиото и всички подправки и омесваме. Най-добре е да направим това с ръка, за да могат подправките да се разпределят равномерно и да овкусят добре всеки картоф. Печем на предварително загрята фурна на 200 градуса. След около 40 минути картофите на фурна ще придобият златиста коричка и ще са готови за сервиране.
5
Сервираме джолана с гарнитура от печен картоф и туршия МЕТRO Chef.