Роле от лаврак със скариди върху спанак

Рецепта за роле от лаврак върху канапе от спанак

Роле от лаврак със скариди върху спанак

Рибни рулца от лаврак със скариди и млечен спанак само за ценители

Време50 мин
ТрудностЛесна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
2бр.
лаврак (400 - 600 г)
400г
пресен спанак
70мл
зехтин
30-40бр.
пресни скариди (размер 40/60)
250мл
готварска сметана
2скил.
чесън
150г
морков
80г
масло
100г
пресен лук
150мл
сухо бяло вино
5-6стръка
свеж кориандър
4г
подправки (сол ичерен пипер)

Начин на приготвяне

1
С остър нож отдели филетата, отстрани люспите и дребните кости.
2
Готовите рибните филета поръси със сол черен пипер.
3
Почисти скаридите от люспите и главите, разцепи ги, за да премахнеш вътрешностите.
4
Половината от спанака бланширай в гореща подсолена вода, изцеди и остави да изстине. 
5
Върху подготвените рибни филета нареди по няколко листа от бланширания спанак и една скарида.
6
Завивий на руло, като завържеш със стрък пресен лук. Рулцата нареди в тава и залей с бяло вино и зехтин. Добави част от чесъна, настъргания морков и маслото. 
7
Печи в предварително загрята на 200 °С фурна за около 12 мин.
8
В тиган запържи останалия спанак до готовност. Разпредели в чинии за сервиране.
9
В тигана запържи също ситно нарязания пресен лук и останалият чесън, добави сметаната, след което намали котлона и подправи със сол и черен пипер. Дръж на огъня около 3 мин.
10
Готовите рулца нареди в чиниите върху пържения спанак и залей с приготвения сос. 
Съвет
За по-силен аромат гарнирай ястието на нарязания на ситно кориандър.