Роле от лаврак със скариди върху спанак
Рецепта за роле от лаврак върху канапе от спанак

Рибни рулца от лаврак със скариди и млечен спанак само за ценители
Необходими продукти
КоличествоПродукти
2бр.
лаврак (400 - 600 г)400г
пресен спанак70мл
зехтин30-40бр.
пресни скариди (размер 40/60)250мл
готварска сметана2скил.
чесън150г
морков80г
масло100г
пресен лук150мл
сухо бяло вино5-6стръка
свеж кориандър4г
подправки (сол ичерен пипер)Начин на приготвяне
1
С остър нож отдели филетата, отстрани люспите и дребните кости.
2
Готовите рибните филета поръси със сол черен пипер.
3
Почисти скаридите от люспите и главите, разцепи ги, за да премахнеш вътрешностите.
4
Половината от спанака бланширай в гореща подсолена вода, изцеди и остави да изстине.
5
Върху подготвените рибни филета нареди по няколко листа от бланширания спанак и една скарида.
6
Завивий на руло, като завържеш със стрък пресен лук. Рулцата нареди в тава и залей с бяло вино и зехтин. Добави част от чесъна, настъргания морков и маслото.
7
Печи в предварително загрята на 200 °С фурна за около 12 мин.
8
В тиган запържи останалия спанак до готовност. Разпредели в чинии за сервиране.
9
В тигана запържи също ситно нарязания пресен лук и останалият чесън, добави сметаната, след което намали котлона и подправи със сол и черен пипер. Дръж на огъня около 3 мин.
10
Готовите рулца нареди в чиниите върху пържения спанак и залей с приготвения сос.
Съвет
За по-силен аромат гарнирай ястието на нарязания на ситно кориандър.