Крехки говежди бузи с варено-печени картофи

Рецепта от Таня Донева за крехки говежди бузи с варено-печени картофи

Крехки говежди бузи с варено-печени картофи

Гледай каква кулинарна чудесия е забъркала Таня Донева! Забъркай я и ти със специалните „су вид“ ребърца METRO Chef, приготвени във вакуумен плик на водна баня, което запазва естествения вкус и сочност на продуктите, и ги прави много крехки. Месото можеш да доприготвиш на тиган за броени минути. А готовото ястие ще се „омете“ още по-бързо, гарантирано. В МЕТРО ще намериш и други видове „су вид“ месце, в малки и големи разфасовки.

Време2,5 часа
ТрудностСредна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
600-700г
говежди бузи, измити и почистени
2 с. л.
брашно за овалване
4с. л.
мазнина за пържене
2бр.
моркова, нарязани на кубчета
2глави
лук, нарязан на кубчета
1чаша
целина глава, нарязана на кубчета
3скилидки
чесън, нарязани на ситно
600мл
зеленчуков бульон
300мл
тъмна бира
мащерка
розмарин
дафинов лист
сол
черен пипер
За картофите:
1кг
дребни картофи
60г
масло
розмарин
сол

Начин на приготвяне

1
Почистеното и подсушено месо нарежи на парчета.
2
Загрей мазнината в тенджера за готвене, подходяща и за фурна.
3
Оваляй месото в брашното и го запържи до зачервяване от всички страни. Извади го от тенджерата.
4
В същата мазнина запържи лука, морковите и целината, докато омекнат и се зачервят. Накрая добави чесъна и го запържи за 30-40 секунди.
5
Прибави бульона и върни месото при зеленчуците. Изсипи бирата и прибави подправките. Разбъркай и постави капак на съда за готвене.
6
Премести говеждото във фурната и готви 1 час на 200°С. След това намали температурата на 180°С и готви още 1 час. Провери месото за готовност, като трябва да е крехко и топящо се.
7
Докато месото се готви, приготви картофите, като ги измиеш и свариш в подсолена вода, докато омекнат.
8
След това ги нареди в тавичка за печене и ги притисни с помощта на чаша или друг плосък предмет, така че да се спукат.
9
Върху всеки картоф постави по малко масло и стръкчета розмарин. Поръси със сол и черен пипер по желание.
10
Изпечи картофите, докато придобият златист загар.
Избрани продукти за тази рецепта

РЕЦЕПТА ОТ ТАНЯ ДОНЕВА

Таня Донева
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Таня Донева.
Още рецепти от Таня