Крехки говежди бузи с варено-печени картофи
Рецепта от Таня Донева за крехки говежди бузи с варено-печени картофи

Гледай каква кулинарна чудесия е забъркала Таня Донева! Забъркай я и ти със специалните „су вид“ ребърца METRO Chef, приготвени във вакуумен плик на водна баня, което запазва естествения вкус и сочност на продуктите, и ги прави много крехки. Месото можеш да доприготвиш на тиган за броени минути. А готовото ястие ще се „омете“ още по-бързо, гарантирано. В МЕТРО ще намериш и други видове „су вид“ месце, в малки и големи разфасовки.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
600-700г
говежди бузи, измити и почистени2 с. л.
брашно за овалване4с. л.
мазнина за пържене2бр.
моркова, нарязани на кубчета2глави
лук, нарязан на кубчета1чаша
целина глава, нарязана на кубчета 3скилидки
чесън, нарязани на ситно600мл
зеленчуков бульон300мл
тъмна бирамащерка
розмарин
дафинов лист
сол
черен пипер
За картофите:
1кг
дребни картофи60г
маслорозмарин
сол
Начин на приготвяне
1
Почистеното и подсушено месо нарежи на парчета.
2
Загрей мазнината в тенджера за готвене, подходяща и за фурна.
3
Оваляй месото в брашното и го запържи до зачервяване от всички страни. Извади го от тенджерата.
4
В същата мазнина запържи лука, морковите и целината, докато омекнат и се зачервят. Накрая добави чесъна и го запържи за 30-40 секунди.
5
Прибави бульона и върни месото при зеленчуците. Изсипи бирата и прибави подправките. Разбъркай и постави капак на съда за готвене.
6
Премести говеждото във фурната и готви 1 час на 200°С. След това намали температурата на 180°С и готви още 1 час. Провери месото за готовност, като трябва да е крехко и топящо се.
7
Докато месото се готви, приготви картофите, като ги измиеш и свариш в подсолена вода, докато омекнат.
8
След това ги нареди в тавичка за печене и ги притисни с помощта на чаша или друг плосък предмет, така че да се спукат.
9
Върху всеки картоф постави по малко масло и стръкчета розмарин. Поръси със сол и черен пипер по желание.
10
Изпечи картофите, докато придобият златист загар.