Овчарска салата

Рецепта за овчарска салата с чипс от бекон и кашкавал

Овчарска салата

Една неостаряваща класика с модерна визия

Време20 мин
ТрудностЛесна
Брой порции2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
200г
домати
200г
краставици
100г
чушки
40г
кромидили червен лук
2бр.
яйца
60г
бекон
20г
гъби печурки
100г
краве сирене
50г
кашкавал
4г
подправки (олио и сол)

Начин на приготвяне

1
Нарежи продуктите: краставиците с белачка или слайс машина по дължината на краставицата и ги навий на руло; доматите на четвъртини; бекона, гъбите, лука и чушките на тънки слайсове.
2
Свари яйцата до желаната твърдост.
3
Нарежи гъбите на полумесеци и ги сотирай за кратко в сгорещен тиган, може да добавиш и малко зехтин и сол пожелание.
4
Сиренето нарежи на кубчета, а яйцата на четвъртини.
5
За чипса от кашкавал върху загорещен тиган сложи хартия за печене, а върху нея настъргания кашкавал и отново хартия върху него. Запечи от двете страни до златисто.
Съвети:
Изсуши или запечи бекона, който използваш.