Овчарска салата
Рецепта за овчарска салата с чипс от бекон и кашкавал

Една неостаряваща класика с модерна визия
Необходими продукти
КоличествоПродукти
200г
домати200г
краставици100г
чушки40г
кромидили червен лук2бр.
яйца60г
бекон20г
гъби печурки100г
краве сирене50г
кашкавал4г
подправки (олио и сол)Начин на приготвяне
1
Нарежи продуктите: краставиците с белачка или слайс машина по дължината на краставицата и ги навий на руло; доматите на четвъртини; бекона, гъбите, лука и чушките на тънки слайсове.
2
Свари яйцата до желаната твърдост.
3
Нарежи гъбите на полумесеци и ги сотирай за кратко в сгорещен тиган, може да добавиш и малко зехтин и сол пожелание.
4
Сиренето нарежи на кубчета, а яйцата на четвъртини.
5
За чипса от кашкавал върху загорещен тиган сложи хартия за печене, а върху нея настъргания кашкавал и отново хартия върху него. Запечи от двете страни до златисто.
Съвети:
Изсуши или запечи бекона, който използваш.