Сладоледена торта

Вкусна рецепта за сладоледена торта от Габриела Цулин

Вкусна рецепта за сладоледена торта от Габриела Цулин

Не съществуват много по-силни комбинации от тази между лятото и сладоледа. А когато към сладоледа добавим и торта, нещата си идват съвсем на мястото. Сладоледената торта на Габриела Цулин с кокос, кафе, ванилия, лешник и освежаващо плодово сорбе те кара веднага да дойдеш в МЕТРО и да си набавиш продуктите.

Време1,5 часа
ТрудностСредна
Брой порции10

Необходими продукти

КоличествоПродукти
За блатовете:
90г
кокосова захар
60г
краве масло
100г
заквасена сметана 20% масленост
140г
бяло брашно
160мл
еспресо
40г
натурално какао
2
яйца
5г
бакпулвер
1/4 ч.л.
сода бикарбонат
10мл
ванилия
За сметановия крем:
500г
течна сметана 35-36% масленост
120г
кокосова захар
30г
натурално какао
За сладоледения слой:
сладолед лешник
сорбе манго
За декорация:
сладолед лешник
сорбе манго

Начин на приготвяне

1
Разбий яйцата със захарта на пяна.
2
След това пресей брашното и го добави на части заедно със содата, бакпулвера и какаото. Разбъркай добре.
3
Добави разтопеното краве масло, заквасената сметана, течната ванилия и еспресото. Отново разбъркай до образуване на хомогенна смес.
4
Изсипи сместа в тавичка с диаметър 18 см. Печи на средно ниво в загрята на 180°C фурна за 30 минути. Сместа трябва да остане леко влажна като за брауни.
5
Извади тавичката от фурната и остави блата да изстине, а след това го разрежи на половина.
6
Разбий течната сметана до твърди върхове заедно с кокосовата захар. Добави натуралното какао и разбъркай добре.
7
Сложи един блат в тавичка и около него постави ринг за торта. Добави няколко топки сладолед - сладолед лешник и сорбе манго върху първия блат, като ги редуваш. Покрий със сметанов крем.
8
Постави върху сметановия крем втория блат. След това прибери тортата във фризер, за да стегне за няколко часа. 
9
Извади я от фризера и премахни металния ринг. Измажи тортата със сметанов крем. Шприцовай розички отгоре. Декорирай с топки сладолед.
10
Съхранявай тортата във фризер. Преди да сервираш, я извади от фризера за половин час, за да се отпусне. След това разрежи с остър нож, потопен в гореща вода. 
Избрани продукти за тази рецепта

РЕЦЕПТА ОТ ГАБРИЕЛА ЦУЛИН

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Още рецепти от Габриела