Крехки свински ребра с киноа и бок чой
Рецепта от Таня Донева за крехки свински ребра с киноа и бок чой

Гледай каква кулинарна чудесия е забъркала Таня Донева! Забъркай я и ти със специалните „су вид“ ребърца METRO Chef, приготвени във вакуумен плик на водна баня, което запазва естествения вкус и сочност на продуктите, и ги прави много крехки. Месото можеш да доприготвиш на тиган за броени минути. А готовото ястие ще се „омете“ още по-бързо, гарантирано. В МЕТРО ще намериш и други видове „су вид“ месце, в малки и големи разфасовки.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
600г
сувидирани свински ребра METRO Chef1 с. л.
масло Fine Life1с. л.
маслиново масло2с. л.
джинджифил, обелен и нарязан5скилидки
чесън1бр.
люто испанско чили1бр.
зелена чушка (рибка)3-4стръка
пресен лук300мл
Спрайт¼ч. ч.
лек соев сос2с. л.
сос териакичерен пипер
За гарнитурата:
1ч. ч.
киноа, смесена бяла и червена2ч. ч.
водащипка
солмаслиново масло и бял балсамико
печен бок чой с маслиново масло и подправки
Начин на приготвяне
1
Нарежи ребрата на порции.
2
Загрей тиган на висока температура и постави мазнината.
3
Прибави свинските ребра и ги изпържи, докато се зачервят от всички страни.
4
Прибави спрайта, соевия сос, териаки соса и разбъркай. Готви, докато сосът се сгъсти леко. Прибави джинджифила, чесъна, чушките и пресния лук и разбъркай добре. Махни от котлона.
5
Приготви за гарнитура киноата на ниска температура, като предварително я измий много добре.
6
След като поеме цялото количество вода (около 20 минути на тих огън), махни от котлона и прибави няколко лъжици маслиново масло, бял балсамико и нарязан пресен лук. Разбъркай.
7
Нарежи китайското зеле бок чой по дължина и го постави в тавичка за печене. Намажи го с маслиново масло, овкусено с подправки на вкус, и го запечи за 15 минути на 200°С.
8
Сервирай, като към всяка порция добави от киноата, крехките свински ребра и гарнитура от запеченото зеле.
9
Гарнирай с няколко лъжици от соса на месото.
10
Поръси с нарязан пресен лук и се наслади.