Как да създадеш меню за ресторант

Всеки успешен ресторант има отлично меню, което привлича много клиенти. Добре обмисленото и разработено меню може да подобри преживяването на гостите ти и да направи бизнеса ти много печеливш. Въпреки че външният вид на менюто е много важен, още по-важно е да има вълнуващо и интересно съдържание. Ние от МЕТРО ще те преведем през отделните стъпки на създаването на перфектното меню.
Какво ще разгледаме в следващите редове
Дефиниране на елементи от менюто
1. Определяне на елементите на менюто
Организиране на менюто
2. Подреждане на елементите на менюто
Как да описваме храната в менюто
3. Създаване на описания на ястията
Определяне на цените в менюто
4. Определяне на цените в менюто
Работа върху дизайна на менюто
5. Изготвяне на менюто
След като си готов с подредбата на ястията, описанията и цените, е време да разработиш дизайна на менюто за ресторанта си. Най-добре е да се довериш на дизайнер с опит, но по-долу ще намериш някои насоки.
Време за печат!
6. Отпечатване на менюто
Често задавани въпроси
7. Често задавани въпроси - как да създадем меню за ресторант
Преди да изберете съдовете за сервиране с главния готвач, е добре да съставите списък на всички продукти, от които се нуждаете. Какво оборудване и храни са необходими за всяко ястие? От колко души персонал се нуждаете за приготвянето на ястията?
Има много хора, които имат непоносимост към храни или алергии към тях. Етикетирай ястията си и запиши съдържанието им, за да можеш да отговориш безпогрешно на всички въпроси. Това прави добро впечатление на клиента и елиминира излишни рискове по отношение на безопасността.
Мненията се различават по въпроса за цената. Направи предварително списък на всички съставки и цените им, за да сметнеш разхода за продукти. Увери се, че имаш достатъчна надценка, за да плащаш безпроблемно наема, персонала и т.н., както и да ти остане печалба.