Тирамису канелони без яйца

Рецепта за тирамису канелони без яйца от Елица Сърбева

Тирамису канелони без яйца

Ето една рецепта, с която да сюрпризираш твоя човек. Виж как се прави това чудо на кулинарията, а всичко необходимо за него – като превъзходното маскарпоне METRO Chef на страхотна цена, чудесната сладкарска сметана и ядливите теменужки от същата марка, ще намериш в МЕТРО.

Време1 час
ТрудностЛесна
Брой порции12

Необходими продукти

КоличествоПродукти
12-15бр.
канелони
400 г
маскарпоне METRO Chef
200г
сладкарска сметана METRO Chef
2-3с. л.
пудра захар
1с. л.
ванилия
100мл
кафе
500мл
олио за пържене
1-2с. л.
какао
ядлив цвят от теменужка METRO Chef

Начин на приготвяне

1
Започни с приготвянето на канелоните, за да изстинат след пържене и да може да ги напълниш. В касерола изсипи олиото и загрей добре. След това намали силата на огъня наполовина и изпържи канелоните за по около 1-2 минути. Важно е да не се пържат на силен огън в много нагорещено олио, защото ще изгорят и ще горчат. След изпържване прехвърли върху кухненска хартия, за да поеме излишната мазнина.
2
Приготви кафето - нес или еспресо - по твой избор. Остави да изстине напълно.
3
За да приготвиш крема, в дълбока купа сложи маскарпонето и захарта и разбъркай добре с шпатула или миксер. В отделна купа разбий сметаната с ванилията. Добави маскарпонето към сметаната и с помощта на шпатула разбъркай добре до получаване на гладък хомогенен крем. Прехвърли крема в сладкарски пош.
4
Потопи всяка канелона в кафето и остави върху кухненска хартия да попие излишната течност. След това напълни канелоните с крема, използвайки сладкарския пош.
5
Подреди в чиния и поръси с какао.
6
Декорирай с ядлив цвят от теменужка.

РЕЦЕПТА ОТ елица сърбева

Елица Сърбева
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Елица Сърбева.
Още рецепти от Елица