Тирамису канелони без яйца
Рецепта за тирамису канелони без яйца от Елица Сърбева

Ето една рецепта, с която да сюрпризираш твоя човек. Виж как се прави това чудо на кулинарията, а всичко необходимо за него – като превъзходното маскарпоне METRO Chef на страхотна цена, чудесната сладкарска сметана и ядливите теменужки от същата марка, ще намериш в МЕТРО.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
12-15бр.
канелони400 г
маскарпоне METRO Chef200г
сладкарска сметана METRO Chef2-3с. л.
пудра захар1с. л.
ванилия100мл
кафе500мл
олио за пържене1-2с. л.
какаоядлив цвят от теменужка METRO Chef
Начин на приготвяне
1
Започни с приготвянето на канелоните, за да изстинат след пържене и да може да ги напълниш. В касерола изсипи олиото и загрей добре. След това намали силата на огъня наполовина и изпържи канелоните за по около 1-2 минути. Важно е да не се пържат на силен огън в много нагорещено олио, защото ще изгорят и ще горчат. След изпържване прехвърли върху кухненска хартия, за да поеме излишната мазнина.
2
Приготви кафето - нес или еспресо - по твой избор. Остави да изстине напълно.
3
За да приготвиш крема, в дълбока купа сложи маскарпонето и захарта и разбъркай добре с шпатула или миксер. В отделна купа разбий сметаната с ванилията. Добави маскарпонето към сметаната и с помощта на шпатула разбъркай добре до получаване на гладък хомогенен крем. Прехвърли крема в сладкарски пош.
4
Потопи всяка канелона в кафето и остави върху кухненска хартия да попие излишната течност. След това напълни канелоните с крема, използвайки сладкарския пош.
5
Подреди в чиния и поръси с какао.
6
Декорирай с ядлив цвят от теменужка.