Знаеш, че можеш да разчиташ на МЕТРО, затова ти предлагаме стриди METRO Chef. Те са от Франция и се отглеждат по крайбрежието на Атлантическия океан, в областта Марен-Олерон. Развитието им до деликатес, готов за консумация, отнема няколко години.
Стридите се продават живи. Когато ги купуваш, те трябва да бъдат плътно затворени. Ако изобщо са отворени и не се затварят веднага при докосване, то те са мъртви и трябва да се избягват. Същото важи и ако имат рибен аромат. Пресните живи стриди трябва да миришат на морски бриз. Когато купуваш стриди, увери се, че са добре охладени - в идеалния случай върху натрошен лед.
В домашни условия съхранявай стридите в съд с извитата страна на черупката надолу, за да се задържи възможно най-много течност в черупката им. Покрий съда с влажна кърпа и го остави в хладилника до една седмица. Не покривай съда плътно с пластмасова опаковка, защото стридите ще се задушат и ще умрат.
Преди да се обелят, стридите трябва да се измият под студена вода, за да се отстрани всякаква мръсотия. Стридите се сервират най-добре гарнирани с изстискан лимон.