Минокоп с бок чой, фенел и цикория на фурна
Рецепта за минокоп с бок чой, фенел и цикория на фурна от Супичка

Минокоп, бок чой, фенел и цикория влезли в една фурна… Така започва тази кулинарна история от Супичка, с която можеш да впечатлиш гостите – на домашната трапеза или на ресторанта си. А минокопа знаеш къде да намериш - с качество, гарантирано от 7-степенния ни контрол над производителите и продуктите в рибния ни сектор!
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1бр.
минокоп METRO Chef2бр.
бок чой2бр.
фенел2бр.
цикория2бр.
лимон½ч. ч.
соев сос20г
джинджифил4с. л.
сусамово олио2стръка
пресен лук2скилидки
чесън2с. л.
сусаммикро фенел METRO Chef
Начин на приготвяне
1
Избери една средно голяма риба. Почисти я, като отстраниш люспите и вътрешностите. След това измий добре минокопа с вода.
2
В голяма тава постави хартия за печене. Нарежи фенела, бок чоя и цикорията на едри парчета. Добави почистения чесън, джинджифила и лимона, нарязани на филийки. Добави сока на половин лимон и соевия сос. Разбъркай и овкуси всички продукти добре и ги разпредели равномерно в тавата.
3
Обтрий рибата със сол, посоли и коремчето. Сложи в него ½ лимон нарязан на филийки и постави рибата върху зеленчуците. Добави сусамовото олио, като поливаш на тънка струйка както рибата, така и зеленчуците. Печи рибата минокоп в предварително загрята на 180°С фурна за около 20-30 минути, докато придобие много слаб златист загар. След като е изпечена, поръси със ситно нарязан пресен лук и сусам. Сервирай рибата, като комбинираш зеленчуци и риба, а преди да я поднесеш добави и прясно нарязан микро фенел. Освен, че придава допълнителен финес при сервирането на ястие, носи и още много вкус.