Минокоп с бок чой, фенел и цикория на фурна

Рецепта за минокоп с бок чой, фенел и цикория на фурна от Супичка

Минокоп с бок чой, фенел и цикория на фурна

Минокоп, бок чой, фенел и цикория влезли в една фурна… Така започва тази кулинарна история от Супичка, с която можеш да впечатлиш гостите – на домашната трапеза или на ресторанта си. А минокопа знаеш къде да намериш - с качество, гарантирано от 7-степенния ни контрол над производителите и продуктите в рибния ни сектор!

Време40 минути
ТрудностЛесна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1бр.
минокоп METRO Chef
2бр.
бок чой
2бр.
фенел
2бр.
цикория
2бр.
лимон
½ч. ч.
соев сос
20г
джинджифил
4с. л.
сусамово олио
2стръка
пресен лук
2скилидки
чесън
2с. л.
сусам
микро фенел METRO Chef

Начин на приготвяне

1
Избери една средно голяма риба. Почисти я, като отстраниш люспите и вътрешностите. След това измий добре минокопа с вода.
2
В голяма тава постави хартия за печене. Нарежи фенела, бок чоя и цикорията на едри парчета. Добави почистения чесън, джинджифила и лимона, нарязани на филийки. Добави сока на половин лимон и соевия сос. Разбъркай и овкуси всички продукти добре и ги разпредели равномерно в тавата.
3
Обтрий рибата със сол, посоли и коремчето. Сложи в него ½ лимон нарязан на филийки и постави рибата върху зеленчуците. Добави сусамовото олио, като поливаш на тънка струйка както рибата, така и зеленчуците. Печи рибата минокоп в предварително загрята на 180°С фурна за около 20-30 минути, докато придобие много слаб златист загар. След като е изпечена, поръси със ситно нарязан пресен лук и сусам. Сервирай рибата, като комбинираш зеленчуци и риба, а преди да я поднесеш добави и прясно нарязан микро фенел. Освен, че придава допълнителен финес при сервирането на ястие, носи и още много вкус.
Избрани продукти за тази рецепта:

РЕЦЕПТА ОТ Супичка

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Супичка.
Още рецепти от Супичка