Пикантни скариди
Рецепта за пикантни скариди от Габриела Цулин

Направи скок в дълбокото на морската кухня с възхитителната рецепта от Габриела Цулин. Тези пресни кралски скариди, плувнали в пикантен сос, ще донесат морето при теб по всяко време на годината.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
600г
едри скариди2
чушки халапеньо2скилидки
чесън2
лайма1/2ч.л.
малдонска сол1/4ч.л.
чили на прах1с.л.
пресен магданоз1с.л.
пресен копърНачин на приготвяне
1
Почисти скаридите от люспите, главите и опашките.
2
Изстискай сока на двата лайма.
3
Нарежи чушките халапеньо и ги сложи в блендер с останалите продукти. Блендирай до получаването на хомогенна смес.
4
Отдели малка част от сместа, за да сервираш накрая скаридите с нея.
5
Полей скаридите със соса и ги оваляй, за да се овкусят добре.
6
След това ги изпечи на грил или скара. Може да ги намажеш предварително с маслиново масло, за да не залепнат.
7
Поднеси с лайм и с отделения в началото сос.