Пикантни скариди

Рецепта за пикантни скариди от Габриела Цулин

Рецепта за пикантни скариди от Габриела Цулин

Направи скок в дълбокото на морската кухня с възхитителната рецепта от Габриела Цулин. Тези пресни кралски скариди, плувнали в пикантен сос, ще донесат морето при теб по всяко време на годината.

Време20 мин
ТрудностЛесна
Брой порции2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
600г
едри скариди
2
чушки халапеньо
2скилидки
чесън
2
лайма
1/2ч.л.
малдонска сол
1/4ч.л.
чили на прах
1с.л.
пресен магданоз
1с.л.
пресен копър

Начин на приготвяне

1
Почисти скаридите от люспите, главите и опашките.
2
Изстискай сока на двата лайма.
3
Нарежи чушките халапеньо и ги сложи в блендер с останалите продукти. Блендирай до получаването на хомогенна смес.
4
Отдели малка част от сместа, за да сервираш накрая скаридите с нея.
5
Полей скаридите със соса и ги оваляй, за да се овкусят добре.
6
След това ги изпечи на грил или скара. Може да ги намажеш предварително с маслиново масло, за да не залепнат.
7
Поднеси с лайм и с отделения в началото сос.

РЕЦЕПТА ОТ ГАБРИЕЛА ЦУЛИН

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Още рецепти от Габриела