Реване с мус от цедено мляко и сладко от рози

Рецепта за реване в съчетание с традиционните български вкусове

Реване с мус от цедено мляко и сладко от рози

Интересно предложение, в което традиционно среща модерното

Време50 мин
ТрудностСредна
Брой порции5

Необходими продукти

КоличествоПродукти
5бр.
яйца
200г
брашно
100г
захар
За сиропа:
100г
сладко от рози
150мл
вода
За муса:г
краве масло
200г
цедено мляко
5г
пчелен мед
10 г
сладко от рози
20г
пчелен мед

Начин на приготвяне

1
Разбий яйцата и захарта с миксер за 6-7 мин., след което добави пресятото брашно и разбъркай с шпатула.
2
Разпредели сместа в тава или в силиконови форми. Печи на 180°С за 12-15 мин.
3
Сложи водата и сладкото в касерола на средна темперстура до завиране и след това свали от котлона.
4
Смеси всички съставки за муса и разбърквай леко, за да запази млякото гъстотата си.
Съвет:
Когато сиропираш реването трябва сиропът да е  студен, а блатът топъл или обратно, но в никакъв случай не трябва да са горещи.