Реване с мус от цедено мляко и сладко от рози
Рецепта за реване в съчетание с традиционните български вкусове

Интересно предложение, в което традиционно среща модерното
Необходими продукти
КоличествоПродукти
5бр.
яйца200г
брашно100г
захарЗа сиропа:
100г
сладко от рози150мл
водаЗа муса:г
краве масло200г
цедено мляко5г
пчелен мед10 г
сладко от рози20г
пчелен медНачин на приготвяне
1
Разбий яйцата и захарта с миксер за 6-7 мин., след което добави пресятото брашно и разбъркай с шпатула.
2
Разпредели сместа в тава или в силиконови форми. Печи на 180°С за 12-15 мин.
3
Сложи водата и сладкото в касерола на средна темперстура до завиране и след това свали от котлона.
4
Смеси всички съставки за муса и разбърквай леко, за да запази млякото гъстотата си.
Съвет:
Когато сиропираш реването трябва сиропът да е студен, а блатът топъл или обратно, но в никакъв случай не трябва да са горещи.