Говеждо по азиатски

Говеждо по азиатски от Габриела Цулин

Говеждо по азиатски

Едно бързо, лесно и изключително вкусно ястие от Далечния изток. Рецептата е от Габриела Цулин, а продуктите – от МЕТРО.

Време30 мин
ТрудностЛесна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
2-3бр.
зелени чушки
2-3бр.
червени чушки
2глави
лук
100мл
соев сос
1ч. л.
зеленчуков бульон
30г
краве масло
2скилидки
чесън
щипка сол
2бр.
говежди рибай стек
1/2ч. л.
сода бикарбонат
1с. л.
бял пипер на зърна
1ч. л.
сол
2с. л.
сладък червен пипер
1ч. л.
черен пипер
100мл
соев сос

Начин на приготвяне

1
Нарежи чушките на шайби, а лука - на малки парченца. Сложи ги в дълбока купа и добави соевия сос и зеленчуковия бульон. Разбъркай.
2
Сложи кравето масло в тиган. След като се разтопи, добави зеленчуците. Задуши за 15 минути.
3
Нарежи скилидките чесън на ситно, а говеждото - на тънки ленти. Сложи ги в купа, заедно с останалите продукти за овкусяването на месото. Остави го настрана, докато се готвят зеленчуците.
4
След това свали зеленчуците от котлона и ги отдели в купа. Готви овкусеното говеждо 3-4 минути, след което добави 100 мл вода и готви още 10 минути.
5
След това върни зеленчуците обратно в тигана. Разбъркай добре. Готви още няколко минути и свали от котлона. Сервирай, докато е топло.

РЕЦЕПТА ОТ ГАБРИЕЛА ЦУЛИН

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Още рецепти от Габриела