Маки суши
Рецепта за домашно суши

Лесна и бърза рецпета, с която да си приготвиш майсторско суши Маки в домашни условия
Необходими продукти
КоличествоПродукти
200г
ориз за суши40мл
оризов оцет6листа
Нори30г
паста Уасаби200г
рибнофиле по избор1бр.
авокадо1бр.
бамбукова рогозка – макисуНачин на приготвяне
1
Изсипи ориза в купа и го залей със студена вода, разбъркай и прецеди, като повториш няколко пъти, докато водата стане бистра.
2
Залей ориза със студена вода и го остави да кисне за около 20 мин.
3
Прецеди ориза и го сложи в тенджера със 700 мл вода да заври на слаб огън за около 10 мин, изключи котлона и остави ориза под капак за още 20 мин.
4
Изсипи ориза в тава като разбъркваш внимателно с дървена лъжица и прибавяш оризовия оцет постепенно. Покрий сместа с мокра кърпа и остави за 30 мин.
5
Постави водораслото върху бамбуковата рогозка.
6
След това постави сварения ориз върху него.
7
Намажи с паста Уасаби, като можеш да добавиш и крема сирене Philadelphia, ако желаеш или майонезен сос за суши.
8
Най-отгоре постави парченцата риба и авокадото. С помощта на бамбуковата рогозка навий всичко в формата на цилиндричен свитък.
9
Преди пълното завиване, намокрете последния сантиметър от листа Нори, за да може да залепне добре и да се запази целостта на рулото.
10
След развиването го нарежи на 6-8 парчета.