Свински крачета с кисело зеле

Рецепта за свински крачета с кисело зеле от Супичка

Свински крачета с кисело зеле

Ей това е кулинарна класика. Супичка ни припомня един традиционен деликатес, който векове наред е била звезда на празничната трапеза: свински крачета с кисело зеле. Приготвя се лесно и е много вкусно!

Време2 часа
ТрудностЛесна
Брой порции10

Необходими продукти

КоличествоПродукти
10бр.
свински крачета METRO Chef
1ч. л.
захар
1бр.
голяма кисела зелка
5бр.
дафинов лист
5зърна
бахар
4с. л.
олио

Начин на приготвяне

1
Измий свинските крачета добре, след което ги свари в подсолена вода, в която добави и зърната бахар. Ако използваш мултикукър ще са необходими около 20-25 минути, а ако ги вариш в тенджера на котлона - около 60-80 минути. Сложи крачетата и вода, колкото да ги покрие добре.
2
След като крачетата се сварят, ги извади от бульона и добави в него нарязаното на ситно кисело зеле. Вари за около 15 минути в мултикукър, или около час в стандартна тенджера.
3
След като и зелето е сварено, разбъркай го с червения пипер и предвиденото количество олио и го премести в тава. Подреди крачетата, които също намажи с олио. Добави и дафиновия лист. Печи в предварително загрята на 180°С фурна за около 40 минути или до придобиване на апетитен златист загар на зелето и крачетата. Сервирай свинските крачета с кисело зеле с праз и люти чушлета за допълнителен вкус и апетитен вид.

РЕЦЕПТА ОТ Супичка

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Супичка.
Още рецепти от Супичка