Свински крачета с кисело зеле
Рецепта за свински крачета с кисело зеле от Супичка
Ей това е кулинарна класика. Супичка ни припомня един традиционен деликатес, който векове наред е била звезда на празничната трапеза: свински крачета с кисело зеле. Приготвя се лесно и е много вкусно!
Необходими продукти
КоличествоПродукти
10бр.
свински крачета METRO Chef1ч. л.
захар1бр.
голяма кисела зелка5бр.
дафинов лист5зърна
бахар4с. л.
олиоНачин на приготвяне
1
Измий свинските крачета добре, след което ги свари в подсолена вода, в която добави и зърната бахар. Ако използваш мултикукър ще са необходими около 20-25 минути, а ако ги вариш в тенджера на котлона - около 60-80 минути. Сложи крачетата и вода, колкото да ги покрие добре.
2
След като крачетата се сварят, ги извади от бульона и добави в него нарязаното на ситно кисело зеле. Вари за около 15 минути в мултикукър, или около час в стандартна тенджера.
3
След като и зелето е сварено, разбъркай го с червения пипер и предвиденото количество олио и го премести в тава. Подреди крачетата, които също намажи с олио. Добави и дафиновия лист. Печи в предварително загрята на 180°С фурна за около 40 минути или до придобиване на апетитен златист загар на зелето и крачетата. Сервирай свинските крачета с кисело зеле с праз и люти чушлета за допълнителен вкус и апетитен вид.