Зеленчуци на барбекю с веган сос с привкус на манатарки

Рецепта за вкусни зеленчуци на барбекю с веган сос с вкус на манатарки от Габриела Цулин

Зеленчуци на барбекю с веган сос с привкус на манатарки

Кой е казал, че барбекюто е само за месо? Габриела Цулин ни показва, че със също толкова добър резултат могат да се приготвят и зеленчуци, подходящи за вегетарианците или за периодите на постене. А за още по-вкусен ефект съчетай с веган сос от веган майонеза и веган сирене с вкус на манатарки.

Време40 мин
ТрудностЛесна
Брой порции2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1г
тиквичка
1г
жълта чушка
1г
червена чушка
1г
зелена чушка
2-3г
лимона
2-3глави
червен лук
прясна мащерка
100г
веган майонеза
100г
веган сирене с манатарки
маслиново масло екстра върджин, за намазване на зеленчуците
сол на вкус

Начин на приготвяне

1
Измий и подсуши зеленчуците. Почисти чушките от дръжките и семената и ги нарежи на парчета. Нарежи тиквичките на шайби, ако са по-дребни, а ако са големи - може да ги нарежеш и на четвъртини. Нарежи червения лук и лимоните също на четвъртини.
2
Нанижи зеленчуците на дървени шишчета.
3
Намажи ги със зехтин с помощта на четка. Поръси със сол на вкус.
4
Изпечи шишчетата добре от всички страни на барбекюто.
5
Приготви веган соса за зеленчуците, като сложиш в блендер веган майонезата и веган сиренето с манатарки. Блендирай до образуване на хомогенна смес. Подправи с прясна мащерка.
6
След като зеленчуците се изпекат, ги поръси с прясна мащерка и сервирай с веган соса с вкус на манатарки.
Приятен апетит!
Избрани продукти за тази рецепта

РЕЦЕПТА ОТ ГАБРИЕЛА ЦУЛИН

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Още рецепти от Габриела