Зеленчуци на барбекю с веган сос с привкус на манатарки
Рецепта за вкусни зеленчуци на барбекю с веган сос с вкус на манатарки от Габриела Цулин

Кой е казал, че барбекюто е само за месо? Габриела Цулин ни показва, че със също толкова добър резултат могат да се приготвят и зеленчуци, подходящи за вегетарианците или за периодите на постене. А за още по-вкусен ефект съчетай с веган сос от веган майонеза и веган сирене с вкус на манатарки.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1г
тиквичка1г
жълта чушка1г
червена чушка1г
зелена чушка2-3г
лимона2-3глави
червен лукпрясна мащерка
100г
веган майонеза100г
веган сирене с манатаркимаслиново масло екстра върджин, за намазване на зеленчуците
сол на вкус
Начин на приготвяне
1
Измий и подсуши зеленчуците. Почисти чушките от дръжките и семената и ги нарежи на парчета. Нарежи тиквичките на шайби, ако са по-дребни, а ако са големи - може да ги нарежеш и на четвъртини. Нарежи червения лук и лимоните също на четвъртини.
2
Нанижи зеленчуците на дървени шишчета.
3
Намажи ги със зехтин с помощта на четка. Поръси със сол на вкус.
4
Изпечи шишчетата добре от всички страни на барбекюто.
5
Приготви веган соса за зеленчуците, като сложиш в блендер веган майонезата и веган сиренето с манатарки. Блендирай до образуване на хомогенна смес. Подправи с прясна мащерка.
6
След като зеленчуците се изпекат, ги поръси с прясна мащерка и сервирай с веган соса с вкус на манатарки.
Приятен апетит!