Фондю с пет вида сирена

Рецепта за фондю с разнообразни сирена

Фондю с пет вида сирена

При приготвянето на фондю може да се постигне голямо изобилие от вкусове - от меки до пикантни, чрез умелото съчетаване на различни видове сирена, билки и други добавки.

Време20 мин
ТрудностЛесна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
100г
сирене Ементал
100г
сирене Грюер
100г
сирене Чедър
100г
сирене Гауда
100г
сирене Горгонзола (или друг вид синьо сирене)
100мл
бяло вино
10-12резенчета
препечена бяла/пълнозърнеста багета,нарязана на хапки

Начин на приготвяне

1
Всички сирена нарежи на кубчета.
2
Изсипи ги в предварително затопления съд за фондю и залей с бялото вино.
3
Бъркай сирената непрекъснато до получаване на хомогенна смес.
4
Фондюто е готово за сервиране.
Съвет:
Ако нямаш специален уред за фондю, може да използваш малка тенджера с незалепващо покритие и да разтопиш сирената на водна баня.
Съвет:
Количествата и видовете сирене са препоръчителни, но могат да бъдат заменени с такива по ваш избор.