Фондю с пет вида сирена
Рецепта за фондю с разнообразни сирена

При приготвянето на фондю може да се постигне голямо изобилие от вкусове - от меки до пикантни, чрез умелото съчетаване на различни видове сирена, билки и други добавки.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
100г
сирене Ементал100г
сирене Грюер100г
сирене Чедър100г
сирене Гауда100г
сирене Горгонзола (или друг вид синьо сирене)100мл
бяло вино10-12резенчета
препечена бяла/пълнозърнеста багета,нарязана на хапкиНачин на приготвяне
1
Всички сирена нарежи на кубчета.
2
Изсипи ги в предварително затопления съд за фондю и залей с бялото вино.
3
Бъркай сирената непрекъснато до получаване на хомогенна смес.
4
Фондюто е готово за сервиране.
Съвет:
Ако нямаш специален уред за фондю, може да използваш малка тенджера с незалепващо покритие и да разтопиш сирената на водна баня.
Съвет:
Количествата и видовете сирене са препоръчителни, но могат да бъдат заменени с такива по ваш избор.