Крем карамел

Рецепта за крем карамел – класика в жанра

Рецепта за крем карамел

Многократно изпробвана рецепта за този класически десерт

Време60 мин
ТрудностЛесна
Брой порции12

Необходими продукти

КоличествоПродукти
8бр.
яйца
300г
захар
30г
масло
4г
ванилия
1л
прясно мляко

Начин на приготвяне

1
Карамелизирай захарта с маслото и малко вода.
2
Постави карамела в подходящи купички.
3
Разбий млякото и яйцата до получаване на гладка смес. След това изсипи сместа в купичките.
4
Печи в конвектомат на 90°С на пара или във фурна на 160°С на водна баня.
Съвет:
Кипни млякото и го остави да се охлади преди да го разбиеш с яйцата.