Картофена крем супа

Рецепта за картофена крем супа с крутони

Картофена крем супа

Какво по-изкушаващо от топла крем супа с прясно изпечени крутони

Време55 мин
ТрудностЛесна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1,2кг
картофи
200г
моркови
100г
кромид лук
200мл
прясно мляко
50г
краве масло
80г
крутони
20г
магданоз
4г
подправки (сол и черен пипер)

Начин на приготвяне

1.
Нарежи зеленчуците на големи парчета и ги сложи да се варят в подсолена вода.
2.
Нарежи зеленчуците на големи парчета и ги сложи да се варят в подсолена вода.
3.
Приготви домашни крутони от 2 филии стар хляб, нарязани на малки кубчета, като ги намажеш с малко зехтин и поръсиш с подправки по твой вкус. Изпечи във фурна с вентиатор на 150 °C до златисто за около 5 мин.
4.
Поднеси супата с крутоните и ситно нарязан магданоз или магданозено олио (пасиран и прецеден магданоз с олио).
Съвет:
Може да допълниш вкуса на супата с 50 г целина (глава).