Бавно готвено говеждо със зеленчуци
Рецепта за бавно готвено говеждо с мачкани билкови картофи, грах и моркови

Може да използваш както гожеждо месо, така и свинско и в двата случая резултатът е безупречен
Необходими продукти
КоличествоПродукти
За месото:
2кг
говежди шол / свински бут без кост50г
чесън40г
смес от подправки за печено месо5 г
мащерка50мл
олиоЗа картофите:
3кг
картофи150г
краве масло5г
мащерка100г
магданоз30г
подправки (сол и черен пипер)700мл
водаили зеленчуков бульон За морковите и граха:
700г
моркови600г
грах, замразен или от консерва150г
маслоНачин на приготвяне
1
Овкуси месото със сместа от подправките, чесъна и олиото, постави го в тава, завито с алуминиево фолио и готви във фурна на 150 °С за около 4 часа.
2
Обели и почисти картофите, свари ги до готовност. Топлите картофи намачкай с ръчна преса. Добави маслото и нарязаните на ситно билки и разбъркай добре.
3
Свари морковите и бланширай граха в подсолена вода за 5 мин. Нарежи варените моркови на малки жулиени.
4
В дълбок тиган с нагорещено масло сотирай морковите и граха.
5
Нарежи месото на средно тънки филии (около 1-1.5 см) и сервирай с намачканите картофи, сотираните моркови и грах.