Попиет от сьомга
Рецепта за попиет от сьомга

Интересен специалитет от сьомга със спанак и скариди, поднесен с шафраново ризото
Необходими продукти
КоличествоПродукти
700г
филе от сьомга200г
спанак300г
ориз8бр.
скариди1бутилка
шампанско (или пенливо вино~0.750)500мл
сметана50мл
зехтин10г
желатин на прах20г
подправки (сол ичерен пипер)Начин на приготвяне
1
Нарежи филето на четири равни парчета.
2
Парчетата от филето начукай в стреч фолио, като внимаваш да не се скъсат.
3
Почисти спанака и го бланширай. Почисти и измий скаридите.
4
Постави няколко листа спанак и няколко скариди върху рибата.
5
Посоли със сол, черен пипер и малко желатин на прах. Увий стегнато в стреч фолио.
6
Увитото пакетче риба вари в шампанското /пенливото вино като добавиш и малко масло.
7
Като побелее сьомгата, махни фолиото и я оставяме за 4-5 мин да се доготви. Нарязваме на парчета.
8
Сварения ориз оформи с ринг или с черпак в кръгла форма.
9
Прибави сметана и шафран и декорирай.