Сладкиш с грис и ябълки
Рецепта за сладкиш с грис и ябълки

Бабиният сладкиш, който ще се услади и на най-претенциозните
Необходими продукти
КоличествоПродукти
500г
ябълки200г
царевичен грис200г
брашно250г
масло150г
кристална захар5г
бакпулвер5г
канела на прахг
олио за намазванеНачин на приготвяне
1
В дълбока купа смеси гриса, брашното, захарта и бакпулвера.
2
В друга купа обели и настържи на едро ренде ябълките и ги омеси с канелата.
3
В намазненана тава нареди ред суха смес, ред ябълки докато свършат продуктите, като завършиш с ред суха смес.
4
Разтопи маслото и залей десерта.
5
Печи в предварително загрята фурна на 180 °С за 20-25 мин