Сладкиш с грис и ябълки

Рецепта за сладкиш с грис и ябълки

Сладкиш с грис и ябълки

Бабиният сладкиш, който ще се услади и на най-претенциозните

Време40 мин
ТрудностЛесна
Брой порции10

Необходими продукти

КоличествоПродукти
500г
ябълки
200г
царевичен грис
200г
брашно
250г
масло
150г
кристална захар
5г
бакпулвер
5г
канела на прах
г
олио за намазване

Начин на приготвяне

1
В дълбока купа смеси гриса, брашното, захарта и бакпулвера.
2
В друга купа обели и настържи на едро ренде ябълките и ги омеси с канелата.
3
В намазненана тава нареди ред суха смес, ред ябълки докато свършат продуктите, като завършиш с ред суха смес.
4
Разтопи маслото и залей десерта.
5
Печи в предварително загрята фурна на 180 °С  за 20-25 мин