Мармаладен кейк
Рецепта за мармаладен кейс със сладко от кайсии

Вкусно, лесно и питателно удоволствие
Необходими продукти
КоличествоПродукти
500г
брашно250г
масло300г
пудра захар5бр
яйца50г
лимон 300г
мармалад от сини сливи100г
печени орехиг
Начин на приготвяне
1
Отдели жълтъците от белтъците на яйцата.
2
В купа разбий мекото масло с половината пудра захар, настърганата на ситно кора на лимона и жълтъците на мек крем. Добави брашното и разбъркай хубаво.
3
Разбий белтъците с останалата пудра захар на сняг. Добави ги към тестото и разбъркай внимателно със шпатула.
4
В тава, с хартия за печене, изсипи половината смес, добави половината от мармалада и залей с останалата смес.
5
Изпечи кейка в предварително загрята фурна на 180°С около 30 мин.
6
Когато десерта е готов го остави да изстине добре и го намажи с останалата част от мармалада. Поръси със смлени печени орехи.
Съвет:
По желание най-отгоре може да подредиш и нарязани кайсии преди да сложиш сладкиша във фурната.