Мармаладен кейк

Рецепта за мармаладен кейс със сладко от кайсии

Мармаладен  кейк

Вкусно, лесно и питателно удоволствие

Време50 мин
ТрудностСредна
Брой порции10

Необходими продукти

КоличествоПродукти
500г
брашно
250г
масло
300г
пудра захар
5бр
яйца
50г
лимон 
300г
мармалад от сини сливи
100г
печени орехи
г

Начин на приготвяне

1
Отдели жълтъците от белтъците на яйцата.
2
В купа разбий мекото масло с половината пудра захар, настърганата на ситно кора на лимона и жълтъците на мек крем. Добави брашното и разбъркай хубаво.
3
Разбий белтъците с останалата пудра захар на сняг. Добави ги към тестото и разбъркай внимателно със шпатула.
4
В тава, с хартия за печене, изсипи половината смес, добави половината от мармалада и залей с останалата смес.
5
Изпечи кейка в предварително загрята фурна на 180°С около 30 мин.
6
Когато десерта е готов го остави да изстине добре и го намажи с останалата част от мармалада. Поръси със смлени печени орехи.
Съвет:
По желание най-отгоре може да подредиш и нарязани кайсии преди да сложиш сладкиша във фурната.