Студена доматена супа с козе сирене и овче мляко

Рецепта за доматена супа, гарнирана с козе сирене и овче мляко

Студена доматена супа с козе сирене и овче мляко

Свежо гурме предложение за разхлада в горещите дни

Време60 мин
ТрудностСложна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
600 г
домати
400г
тиквички
40г
зелен лук
20г
чесън
150г
козе сирене
150г
краве масло
50г
овче кисело мляко
4бр
яйца, само сварения желтък
80г
моркови
40г
магданоз
5г
подправки (сол, олио и оцет)
4г
микро растения за декорация

Начин на приготвяне

1
Блендирай или пасирай козето сирене с мекото масло и овчето кисело мляко, прецеди и постави в малки силиконови форми. За една порция са необходими около 60 г.
2
Нарежи доматите на кубчета и добави към тях ситно нарязаните лук и магданоз, сол, олио и оцет. Разбъркай добре и ги оставете да си пуснат сока за около 15 мин. След това прецеди и използвай само отделения сок без да притискаш допълнително доматите.
3
Нарежи тиквичките и морковите на тънки слайсове. Слайсовете тиквички застъпи и изрежи с ринг за основа в чинията.
4
Добави сиренето в избраната от вас форма и декорирайте с моркови и микрорастения. Доматения сос поднеси в сосиера, за да се изсипе в чинията непосредствено преди консумация.
Съвет:
Може да поднесеш допълнително и нарязните доматите, чиито сос използва за супата.