Студена доматена супа с козе сирене и овче мляко
Рецепта за доматена супа, гарнирана с козе сирене и овче мляко

Свежо гурме предложение за разхлада в горещите дни
Необходими продукти
КоличествоПродукти
600 г
домати400г
тиквички40г
зелен лук20г
чесън150г
козе сирене150г
краве масло50г
овче кисело мляко4бр
яйца, само сварения желтък80г
моркови40г
магданоз5г
подправки (сол, олио и оцет)4г
микро растения за декорацияНачин на приготвяне
1
Блендирай или пасирай козето сирене с мекото масло и овчето кисело мляко, прецеди и постави в малки силиконови форми. За една порция са необходими около 60 г.
2
Нарежи доматите на кубчета и добави към тях ситно нарязаните лук и магданоз, сол, олио и оцет. Разбъркай добре и ги оставете да си пуснат сока за около 15 мин. След това прецеди и използвай само отделения сок без да притискаш допълнително доматите.
3
Нарежи тиквичките и морковите на тънки слайсове. Слайсовете тиквички застъпи и изрежи с ринг за основа в чинията.
4
Добави сиренето в избраната от вас форма и декорирайте с моркови и микрорастения. Доматения сос поднеси в сосиера, за да се изсипе в чинията непосредствено преди консумация.
Съвет:
Може да поднесеш допълнително и нарязните доматите, чиито сос използва за супата.