Хумус с печени чушки
Рецепта за хумус с печен пипер и сушени домати

Може да я поднесеш като салата или за леко обедно похапване с препечен хляб
Необходими продукти
КоличествоПродукти
500г
нахут20г
сусамов тахан10г
скилидки чесън½
лимон, изцеден сок40мл
зехтин2бр.
печени червени чушки100г
сушени домати (по желание)4г
подправки (кимиони сол)Начин на приготвяне
1
Отцеди нахута, но запази 150 мл от течността от консервата.
2
Изсипи блендер нахута, половината от течността и всички останали съставки. Миксирай до получаване на гладка еднородна смес. Ако сместа ти се струва гъста, добавяй постепенно от течността до получаване на желаната консистенция. Може да ползваш и с пасатор.
3
Може да замениш печените червени чушки с 100 г сушени домати или да ги съчетаеш.
Съвет:
Ако използваш сушени домати, накисни ги предварително във вода или най-добре използвай такива в буркан със зехтин.