Барбун на фурна

Рецепта за печен червен Барбун с цитруси

Барбун на фурна

Апетитна и свежа комбинация от морска риба и цитруси

Време40 мин
ТрудностЛесна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1 кг
червенбарбун
2кг
грейпфрута
2г
портокала
60г
кромидлук
5 г
чесън
150мл
бяловино
4-5г
дафиновилиста
2г
пряснамащерка
10мл
зехтин
3г
сол

Начин на приготвяне

1
Почисти внимателно рибата и я напълни с дафинови листа.
2
Нарежи грейпфрута на резени и изцеди сока от портокалите.
3
Задуши нарязания лук, чесън и мащерка в сгорещена мазнина и вино за около 6 мин.
4
Постави рибата в огнеупорен съд и върху нея изсипи зеленчуците, посоли и нареди резените грейпфрут.
5
Залей ястието със сока от двата портокала и покрий с алуминиево фолио. Печи около 25 мин в предварително загрята фурна на 160°С.