Барбун на фурна
Рецепта за печен червен Барбун с цитруси
Апетитна и свежа комбинация от морска риба и цитруси
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1 кг
червенбарбун2кг
грейпфрута2г
портокала60г
кромидлук5 г
чесън150мл
бяловино4-5г
дафиновилиста2г
пряснамащерка10мл
зехтин3г
солНачин на приготвяне
1
Почисти внимателно рибата и я напълни с дафинови листа.
2
Нарежи грейпфрута на резени и изцеди сока от портокалите.
3
Задуши нарязания лук, чесън и мащерка в сгорещена мазнина и вино за около 6 мин.
4
Постави рибата в огнеупорен съд и върху нея изсипи зеленчуците, посоли и нареди резените грейпфрут.
5
Залей ястието със сока от двата портокала и покрий с алуминиево фолио. Печи около 25 мин в предварително загрята фурна на 160°С.