Две нисковъглехидратни предястия със сирена за по-малко от 30 минути

Рецепти за нисковъглехидратни кошнички с рикота и редуциран боровинков сос и Запечено сирене фета със сушени домати, маслини и билки

Две нисковъглехидратни предястия със сирена за по-малко от 30 минути

Не 1, а цели 2 рецепти за предястия, с които да смаеш гостите. И то за по-малко от 30 минути!

Време30 мин
ТрудностЛесна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
За нисковъглехидратните кошнички с рикота и редуциран боровинков сос:
180г
скаморца
150г
бадемово брашно
100г
крема сирене
1
яйце
500г
рикота
200г
замразени боровинки
50мл
бяло вино
30г
еритрол
сурови сусамови семена
пресен розмарин
За запеченото сирене фета със сушени домати, маслини и билки:
200г
сирене фета
4-5броя
сушени домати
2-3колелца
червена пиперка
5-6г
зелени маслини без костилка
3-4мл
черни маслини
зехтин екстра върджин
сушен босилек
прясна салвия
черен пипер на вкус
лют кайенски пипер на вкус
сол на вкус

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне на нисковъглехидратните кошнички с рикота и редуциран боровинков сос:
1
Настържи скаморцата на едро с помощта на ренде. След това я сложи в купа, заедно
с крема сиренето, яйцето и бадемовото брашно. Замеси тесто, увий го в
стреч фолио и го остави в хладилник за час, за да стегне. 
2
След като е стегнало тестото, го раздели на равни по големина топчета (колкото кестен), като сплескваш всяко с длани на тънко и го поставяш върху парче хартия за печене. Подреди ги в керамична форма за яйца заедно с хартията за печене. Може да използваш и форма за мъфини. 
3
В средата на всяка образувана кошничка сложи по една чаена лъжичка рикота и забоди по един стрък пресен розмарин. Поръси със сурови сусамови семена.
4
Печи на средно ниво в загрята на 200 градуса фурна, докато придобият приятен орехов загар. 
5
През това време приготви редуцирания боровинков сос, като сложиш боровинките в касерола заедно с еритритола и бялото вино. Бъркай, докато се сгъсти - отнема около 5-6 минути. 
6
След като кошничките се изпекат отстрани запечените стръкчета розмарин и добави от редуцирания боровинков сос.

Начин на приготвяне на запеченото сирене фета със сушени домати, маслини и билки:
1
Сложи фета сиренето в тавичка. Овкуси го със сушен босилек, черен пипер и лют кайенски пипер. 
2
Отстрани подреди маслините, сушените домати и червената пиперка. 
3
Осоли на вкус и полей всичко с тънка струйка зехтин.
4
Подреди отгоре няколко парченца прясна салвия.
5
Запечи в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути. 

РЕЦЕПТА ОТ ГАБРИЕЛА ЦУЛИН

РЕЦЕПТА ОТ ГАБРИЕЛА ЦУЛИН
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Още рецепти от Габриела