Две нисковъглехидратни предястия със сирена за по-малко от 30 минути
Рецепти за нисковъглехидратни кошнички с рикота и редуциран боровинков сос и Запечено сирене фета със сушени домати, маслини и билки

Не 1, а цели 2 рецепти за предястия, с които да смаеш гостите. И то за по-малко от 30 минути!
Необходими продукти
КоличествоПродукти
За нисковъглехидратните кошнички с рикота и редуциран боровинков сос:
180г
скаморца150г
бадемово брашно100г
крема сирене1
яйце500г
рикота200г
замразени боровинки50мл
бяло вино30г
еритролсурови сусамови семена
пресен розмарин
За запеченото сирене фета със сушени домати, маслини и билки:
200г
сирене фета4-5броя
сушени домати2-3колелца
червена пиперка5-6г
зелени маслини без костилка3-4мл
черни маслинизехтин екстра върджин
сушен босилек
прясна салвия
черен пипер на вкус
лют кайенски пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне
Начин на приготвяне на нисковъглехидратните кошнички с рикота и редуциран боровинков сос:
1
Настържи скаморцата на едро с помощта на ренде. След това я сложи в купа, заедно
с крема сиренето, яйцето и бадемовото брашно. Замеси тесто, увий го в
стреч фолио и го остави в хладилник за час, за да стегне.
с крема сиренето, яйцето и бадемовото брашно. Замеси тесто, увий го в
стреч фолио и го остави в хладилник за час, за да стегне.
2
След като е стегнало тестото, го раздели на равни по големина топчета (колкото кестен), като сплескваш всяко с длани на тънко и го поставяш върху парче хартия за печене. Подреди ги в керамична форма за яйца заедно с хартията за печене. Може да използваш и форма за мъфини.
3
В средата на всяка образувана кошничка сложи по една чаена лъжичка рикота и забоди по един стрък пресен розмарин. Поръси със сурови сусамови семена.
4
Печи на средно ниво в загрята на 200 градуса фурна, докато придобият приятен орехов загар.
5
През това време приготви редуцирания боровинков сос, като сложиш боровинките в касерола заедно с еритритола и бялото вино. Бъркай, докато се сгъсти - отнема около 5-6 минути.
6
След като кошничките се изпекат отстрани запечените стръкчета розмарин и добави от редуцирания боровинков сос.
Начин на приготвяне на запеченото сирене фета със сушени домати, маслини и билки:
1
Сложи фета сиренето в тавичка. Овкуси го със сушен босилек, черен пипер и лют кайенски пипер.
2
Отстрани подреди маслините, сушените домати и червената пиперка.
3
Осоли на вкус и полей всичко с тънка струйка зехтин.
4
Подреди отгоре няколко парченца прясна салвия.
5
Запечи в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути.