Кисело зеле с ориз и кашкавал

Рецепта за кисело зеле с ориз и кашакавал на фурна

Кисело зеле с ориз и кашкавал

Определeно си заслужава да опиташ един по-интересен и безмесен вариант за приготвянето на кисело зеле

Време50 мин
ТрудностЛесна
Брой порции6

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1,5кг
кисело зеле
100мл
олио
100г
ориз
150г
кашкавал
200мл
прясно мляко
3бр.
яйца
5г
червен пипер
3г
подправки (сол и черен пипер)

Начин на приготвяне

1
Нарежи зелето на ситно и го задуши с червен пипер в мазнината до омекване.
2
Свари ориза в подсолена вода , отцеди го и смеси с настъргания кашкавал, ситно нарязания магданоз и черен пипер.
3
Изсипи половината от зелето в тава с намаслено дъно, върху него изсипи ориза  и след това остатъка от зелето.
4
Залей ястието с разбитите мляко и яйца и пече във фурна 180°С за 20 минути.
Съвет:
Може да поръсиш с настърган кашкавал 5 минути преди да извадиш ястието от фурната.