Кисело зеле с ориз и кашкавал
Рецепта за кисело зеле с ориз и кашакавал на фурна

Определeно си заслужава да опиташ един по-интересен и безмесен вариант за приготвянето на кисело зеле
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1,5кг
кисело зеле100мл
олио100г
ориз150г
кашкавал200мл
прясно мляко3бр.
яйца5г
червен пипер3г
подправки (сол и черен пипер)Начин на приготвяне
1
Нарежи зелето на ситно и го задуши с червен пипер в мазнината до омекване.
2
Свари ориза в подсолена вода , отцеди го и смеси с настъргания кашкавал, ситно нарязания магданоз и черен пипер.
3
Изсипи половината от зелето в тава с намаслено дъно, върху него изсипи ориза и след това остатъка от зелето.
4
Залей ястието с разбитите мляко и яйца и пече във фурна 180°С за 20 минути.
Съвет:
Може да поръсиш с настърган кашкавал 5 минути преди да извадиш ястието от фурната.