Хрупкави брускети с козе сирене и хамон
Хрупкави брускети с козе сирене и хамон от Супичка
Каним те да опиташ една бърза, лесна и чудесна брънч-рецепта: хрупкави брускети с козе сирене и хамон! Рецептата е на Супичка, а чашата вино се подразбира!
Необходими продукти
КоличествоПродукти
16филийки
франзела100г
меко козе сирене8резена
хамон/прошуто1ч. л.
балсамова редукция1ч. л.
маслиново масло12листенца
босилекНачин на приготвяне
1
Нарежи франзелата на филийки под ъгъл. Намажи тиган с незалепващо покритие с маслиново масло. Сложи го на котлона и след като се сгорещи, нареди в него филийките. Запечи от двете страни до получаване на много лек златист загар.
2
За приготвянето на хрупкавите брускети, използвай меко, а не саламурено козе сирене, тъй като то е по-ароматно и по-лесно за нанасяне върху филийките. Намажи с леко намачкано сирене всяка една от тях, добави и ½ резен хамон.
3
След като добавиш хамона, поръси съвсем леко с балсамова редукция, добави и листенце босилек към всяка брускета. Сервирай брускетите, докато са още леко топли за максимален вкус.