Супа от червена леща

Рецепта за вкусна супа от червена леща

Услажда се от първата лъжица и може да я предложите също като крем супа

Време45 мин
ТрудностЛесна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
300г
червена леща
120г
моркови
60г
кромид лук
10г
чесън
5г
джоджен
2г
куркума
2г
къри
20мл
зехтин
5г
подправки (сол и  червен пипер)
1връзка
магданоз

Начин на приготвяне

1.
Нарежи на ситно морковите и лука, може да ползваш и блендер.
2.
Сложи нарязаните зеленчуци и целите скилидки чесън с тенджера с 2 л вода да се сварят, като добавиш и подправките.  След като са готови зеленчуците (околко 15 мин) добави добре измитата леща и вари още 20 мин.
3.
След като е готова лещата, извади скилидките чесън.
4.
Сервирай с пълнозърнест хляб и наситно нарязан магданоз.
Съвет:
За крем супа добави 100 мл сметана и и пасирай. Поднеси с крутони.