Супа от червена леща
Рецепта за вкусна супа от червена леща

Услажда се от първата лъжица и може да я предложите също като крем супа
Необходими продукти
КоличествоПродукти
300г
червена леща120г
моркови60г
кромид лук10г
чесън5г
джоджен2г
куркума2г
къри20мл
зехтин5г
подправки (сол и червен пипер)1връзка
магданозНачин на приготвяне
1.
Нарежи на ситно морковите и лука, може да ползваш и блендер.
2.
Сложи нарязаните зеленчуци и целите скилидки чесън с тенджера с 2 л вода да се сварят, като добавиш и подправките. След като са готови зеленчуците (околко 15 мин) добави добре измитата леща и вари още 20 мин.
3.
След като е готова лещата, извади скилидките чесън.
4.
Сервирай с пълнозърнест хляб и наситно нарязан магданоз.
Съвет:
За крем супа добави 100 мл сметана и и пасирай. Поднеси с крутони.