Шишчета със скариди и чоризо
Рецепта за шишчета със скариди и чоризо от Елица Сърбева

Много лесна и вкусна рецепта за барбекю със средиземноморски привкус, която да си приготвиш в летните дни навън сред природата.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
За шишчетата:
18бр.
кралски скариди300г
чоризо2-3бр.
малки тиквичкиЗа манго дипа:
2бр.
манго или 2 ч.ч. замразени парченца манго80г
кокосово мляко1ч.л.
оризов оцет2-3с.л.
маслиново масло1-2ч.л.
сок от лайм30г
мед1с.л.
соев сос1/3ч.л.
джинджифил на прах1/3ч.л.
черен пипер1ч.л.
чили1/2стрък
магданоз3с.л.
вода1ч.л.
царевично нишестеДопълнително:
1-2бр.
лайм1-2бр.
лимониНачин на приготвяне
1
Започни с приготвяне на манго дипа, защото той трябва да е студен при сервиране. В блендер сложи всички продукти без водата и нишестето. Блендирай до хомогенна смес и изсипи в малка тенджерка/касерола.
2
Сложи съда върху котлона на умерен огън, докато сместа кипне, като бъркаш непрекъснато. Свали от огъня.
3
Отделно смеси водата и нишестето и го изсипи към сместа с манго. Намали силата на огъня до минимум и върни на котлона за още 1-2 минути, докато сосът се сгъсти. Остави настрана, за да изстине напълно.
4
Измий и почисти (ако не са почистени предварително) скаридите. Нарежи чоризото на парченца. Измий тиквичките и ги нарежи на тънки продълговати ленти или на кръгчета.
5
Използвай големи шишчета и нанижи скаридите, тиквичката и чоризото. Изпечи на барбекю по 2-3 минути от всяка страна.
6
Сервирай с резени лайм, лимон и студения манго дип.