Шишчета със скариди и чоризо

Рецепта за шишчета със скариди и чоризо от Елица Сърбева

Шишчета със скариди и чоризо

Много лесна и вкусна рецепта за барбекю със средиземноморски привкус, която да си приготвиш в летните дни навън сред природата.

Време40 минути
ТрудностЛесна
Брой порции6

Необходими продукти

КоличествоПродукти
За шишчетата:
18бр.
кралски скариди
300г
чоризо
2-3бр.
малки тиквички
За манго дипа:
2бр.
манго или 2 ч.ч. замразени парченца манго
80г
кокосово мляко
1ч.л.
оризов оцет
2-3с.л.
маслиново масло
1-2ч.л.
сок от лайм
30г
мед
1с.л.
соев сос
1/3ч.л.
джинджифил на прах
1/3ч.л.
черен пипер
1ч.л.
чили
1/2стрък
магданоз
3с.л.
вода
1ч.л.
царевично нишесте
Допълнително:
1-2бр.
лайм
1-2бр.
лимони

Начин на приготвяне

1
Започни с приготвяне на манго дипа, защото той трябва да е студен при сервиране.  В блендер сложи всички продукти без водата и нишестето. Блендирай до хомогенна смес и изсипи в малка тенджерка/касерола. 
2
Сложи съда върху котлона на умерен огън, докато сместа кипне, като бъркаш непрекъснато. Свали от огъня. 
3
Отделно смеси водата и нишестето и го изсипи към сместа с манго. Намали силата на огъня до минимум и върни на котлона за още 1-2 минути, докато сосът се сгъсти. Остави настрана, за да изстине напълно.
4
Измий и почисти (ако не са почистени предварително) скаридите. Нарежи чоризото на парченца. Измий тиквичките и ги нарежи на тънки продълговати ленти или на кръгчета. 
5
Използвай големи шишчета и нанижи скаридите, тиквичката и чоризото. Изпечи на барбекю по 2-3 минути от всяка страна. 
6
Сервирай с резени лайм, лимон и студения манго дип. 
Избрани продукти за тази рецепта

РЕЦЕПТА ОТ елица сърбева

Елица Сърбева
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Елица Сърбева.
Още рецепти от Елица