Тирамису с козунак и малини

Вкусна рецепта за козуначено тирамису от Габриела Цулин

Вкусна рецепта за козуначено тирамису от Габриела Цулин

Нов прочит на класическата италианска рецепта за тирамису с остатъците от козунаците от великденските празници. Ако обичаш сочните десерти с много крем, то тази торта със сигурност ще те спечели.

Време1 час
ТрудностЛесна
Брой порции10

Необходими продукти

КоличествоПродукти
9бр.
бишкоти
3филийки
козунак
250г
маскарпоне
4
жълтъка
50г
сироп от агаве
250г
животинска сметана 35% масленост
250г
пресни малини
300мл
горещо кафе еспресо
натурално какао за поръсване

Начин на приготвяне

1
Започни с приготвянето на крема. Разбий животинската сметана до образуване на твърда пяна.
2
Разбий жълтъците със сиропа от агаве на водна баня на котлона.
3
Добави разбитите жълтъци към сметаната и разбъркай със силиконова бъркалка.
4
Добави маскарпонето и отново разбъркай до получаване на хомогенна смес.
5
Подреди бишкотите на дъното на тавичка. Полей ги с кафе с помощта на лъжица.
6
Покрий бишкотите с крем, подреди половината малини.
7
Отгоре постави филийките козунак и отново полей с кафе.
8
Напълни останалата част от крема в сладкарски пош и шприцовай топчета върху козунака.
9
Поръси с натурално какао и постави останалите малини върху какаото. 
10
Прибери тирамисуто в хладилник за няколко часа.

РЕЦЕПТА ОТ ГАБРИЕЛА ЦУЛИН

Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Габриела Цулин.
Още рецепти от Габриела