Домашен дюнер с пуешко и говеждо

Рецепта за домашен дюнер с пуешко и говеждо от Елица Сърбева

Домашен дюнер с пуешко и говеждо

Този домашен дюнер като нищо може да се превърне в неизменна част от менюто вкъщи. А в МЕТРО можеш да си набавиш необходимото месо за дюнер в две разфасовки – на шиш от 10 кг за твоя бизнес или 1 кг за вкъщи.

Време1 час
ТрудностЛесна
Брой порции6

Необходими продукти

КоличествоПродукти
За лимоновите картофки:
500 г
обелени и нарязани на дребно картофи
сок от 1-2 лимона
кора от 1 лимон
сол
черен пипер
1ч. л.
пушен червен пипер
1стрък
пресен риган
1стрък
пресен розмарин
3-4с. л.
разтопена патешка мазнина
За чесновия сос:
1бр.
средно голям картоф
200г
цедено кисело мляко
100г
заквасена сметана
50г
майонеза
2-3скилидки
чесън
1-2с. л.
лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
За дюнера:
говеждо и пуешко месо за дюнер
тортила питки METRO Chef
1/4
червено зеле, нарязано на тънки ленти
1/2с. л.
оцет
маслиново масло
1връзка
магданоз
1/2глава
червен лук
шепа
чери доматчета

Начин на приготвяне

3
Отцеди водата от сварения картоф и го намачкай добре с вилица. Сложи всички продукти за соса в блендер и блендирай до гладка смес. Опитай на вкус и подправи, ако е необходимо.
2
Приготви маринатата за печените картофи, като в купичка смесиш патешката мазнина, солта, черния пипер, лимоновия сок, лимоновата кора и червения пипер. Разбъркай добре и залей картофите. Прехвърли в тавата за печене и добави няколко стръка риган и розмарин. Сложи да се пекат до омекване и красив загар. Може да разбъркаш 1-2 пъти по време на печене, за да се изпекат равномерно. Около 10 минути преди да ги извадиш, сложи и месото за около 10-15 минути, както е описано на опаковката.
1
Включи фурната да се загрява на 200°C и си приготви тава, застлана с хартия за печене. Трябва да е достатъчно голяма, за да събере нарязаните картофи. Сложи малък съд с леко подсолена вода да заври. Прибави нарязания на дребно картоф за соса и остави да се свари.
4
За да приготвиш зелевата салата, нарежи зелето на тънки ленти, смеси с маслиново масло, щипка сол, нарязан магданоз и оцет. Разбъркай добре.
5
За да приготвиш доматената салца, нарежи доматите на слайсове, добави магданоз, червен лук, маслиново масло и сол и разбъркай.
6
По желание може да запечеш леко питките на тиган, но не е задължително.
7
Разпредели малка част от соса върху питката, добави от печените картофи, месото, доматената салца, малко от червеното зеле и поръси с още пресен магданоз. Сервирай веднага.
Избрани продукти за тази рецепта:

РЕЦЕПТА ОТ елица сърбева

Елица Сърбева
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Елица Сърбева.
Още рецепти от Елица