Ципура на скара със сезонни зеленчуци
Рецепта за печена ципура със зеленчуци

Вкусна прясна риба на скара, поднесена с хрупкави сезонни зеленчуци и апетитен дресинг
Необходими продукти
КоличествоПродукти
4бр.
ципура 400г
тиквички400г
чушки микс250г
кромид лук или праз15 г
пресен риган50мл
зехтин4г
подправки(сол и червен пипер) Начин на приготвяне
1
Почисти и измий добре рибата.
2
С остър нож направи прорези в областта на гърба на ципурата.
3
Нарежи всички зеленчуци на едро.
4
Изпечи подправената със сол и пипер риба и зеленчуците на предварително загрятата скара и ги раздели в отделни съдове.
5
Зеленчуците залей обилно със сос, приготвен от пасиран зехтин и риган, сол и пипер.
6
Рибата и зеленчуците постави в чиния за сервиране. Ципурата можеш допълнително да овкусиш с остатъка от приготвения сос.