Тайните на перфектната паста- съветите на шеф Ивайло Рангелов
Пастата не е просто храна, тя е изкуство. Всеки вид паста носи своята уникална история и се комбинира по различен начин със сосове, подправки и съставки. В света на кулинарията пастата може да бъде както класическа, така и по-креативна, с авторски прочит и подбрани техники и иновативни презентации. Но как да създадеш нещо, което не само да бъде вкусно, но и да впечатли? Шеф Ивайло Рангелов, споделя съвети и рецепти за четири от най-обичаните видове паста: Спагети, Фусили, Пене ригате и Лингуини. Готови ли сте да издигнете своето ястие на следващото ниво?

Спагети - Класиката "Аl Dente"
Това е пастата, която се асоциира с традицията и автентичността. Те са универсални, но истинската магия излиза наяве, когато бъде приготвена с правилната текстура.
Фусили
Фусили са динамика на вкусовете! Спираловидната им форма прави този вид паста перфектен за ястия с гъсти и кремообразни сосове, които те „улавят“ във всяка завъртяна извивка.
Пене ригате
Пене ригате е един от най-популярните видове паста в италианската кухня, известен със своята тръбна форма и вдлъбнатини по повърхността, които помагат на сосовете да се задържат и абсорбират. Това я прави идеална за гъсти и кремообразни сосове, както и за ястия, които изискват по-структурирана текстура.
Лингуини
Лингуини е тънка, плоска паста, която създава усещането за елегантност във всяко ястие. С нейното плавно движение и деликатен вкус, тази паста е съвършен избор за морски дарове и сосове, които трябва да бъдат леки и свежи.