Телешки руладини с гарнитура от тиква и винен сос

Рецепта за сочни телешки руладини с гарнитура от тиква и винен сос от Таня Донева

Телешки руладини с гарнитура от тиква и винен сос

Тези сочни телешки руладини са различни от всичко, което си опитвал досега! Крехко месце, съчетано с плътния вкус на козе сирене и ароматно вино, се преплитат в това кулинарно съвършенство. Просто трябва да изпробваш тази рецепта!

Време1 час и 30 мин
ТрудностСредна
Брой порции2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
2броя
говеждо контра филе рибай стек
3
чушки, червена зелена и жълта
1
пащърнак
2малки глави
лук шалот
3скилидки
чесън
6-7
ореха пекан
80г
меко козе сирене
1с.л.
масло
1с.л. 
зехтин
За гарнитурата:
3чаши тиква
тиква, нарязана на кубчета
2с.л.
масло
1скилидка
чесън
сол и черен пипер
За соса:
1с.л.
зехтин
1малка глава
лук шалот
200мл
вино
40г
козе сирене
100мл
млечна сметана
100мл
телешки бульон - за разреждане на соса до постигане на желаната гъстота.

Начин на приготвяне

1
Нарежи стековете на две части по дължина и ги изтъни с кухненски чук.
2
Нарежи чушките и пащърнака на ленти.
3
Запържи ситно нарязания шалот, чесъна и смлените орехи в една супена лъжица масло и една зехтин. Като омекне лукът, прибави чушките и пащърнака и разбъркай. Остави зеленчуците, докато поомекнат леко.
4
Поръси приготвеното за рула месо със сол и черен пипер от двете страни. Постави по средата зеленчуците и по един резен козе сирене. Завий плътно на руло, като използваш клечка за зъби, за да ги прикрепиш добре.
5
В голям тиган загрей една супена лъжица масло, една зехтин и няколко листа прясна салвия. Прибави рулата и ги запечатай от всички страни за няколко секунди, докато месото леко се зачерви. Когато са готови, веднага ги постави в предварително загрята фурна на 200°С за 5-6 минути, докато се сготвят до готовност.
6
Продължи с приготвянето на гарнитурата. Сготви кубчетата тиква на пара за около 20 минути, докато стане нежна и кремообразна.
7
Когато е готова, я премести в голямо плато за сервиране. Запържи в две супени лъжици масло една разполовена скилидка чесън и няколко листа салвия. Полей тиквата с маслото, като отстраниш чесъна. Поръси със сол и черен пипер.
8
За да направиш соса, постави маслото и зехтина в тиган. Запържи в него лука, докато се зачерви.
9
Прибави виното и вари, докато леко се редуцира. Когато се посгъсти, прибави козе сиренето и разбъркай, докато се стопи.
10
Прибави сметаната и малко бульон, така че консистенцията да наподобява сос. Пасирай по желание.

РЕЦЕПТА ОТ ТАНЯ ДОНЕВА

Таня Донева
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Таня Донева.
Още рецепти от Таня