Огретен с картофи и сирене Грюер
Рецепта за картофен огретен със сирене Грюер

Кулинарна класика за ценителите на вегетарианските ястия
Необходими продукти
КоличествоПродукти
800г
картофи125г
масло6г
яйца200г
сирене Грюер300мл
прясно мляко100мл
готварска сметана5г
настъргано индийско орехче5г
чесън на прах (или 2 скилидки пресенчесън)6г
подправки (сол ичерен пипер)Начин на приготвяне
1
Обели картофите и ги настържи на ренде - на малки, тънки кръгчета.
2
Разбъркай яйцата с тел, като добавиш индийското орехче, солта, черния пипер и чесъна.
3
Добави млякото и сметаната и бъркай до получаване на хомогенна смес.
4
В предварително намазана с масло тавичка подреди настърганите картофи и залей с млечно-яйчената смес.
5
Отгоре нареди маслото на малки кубчета.
6
Печи в предварително загряна фурна на 180 °С около 35-45 минути.
7
Извади от фурната и отгоре разстели настърганото сирене. Запечи на същите градуси за още 8-10 минути до получаване на златиста коричка. Сервирай ястието топло.