Ньоки с три вида сирена
Рецепта от Таня Донева за ньоки с три вида сирена

Таня Донева е на вълна ньоки METRO Chef, които е приготвила с цели три вида сирена – чедър, пармезан и моцарела.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
300г
ньоки METRO Chef50г
масло2с. л.
брашно700мл
пълномаслено прясно мляко2скилидки
пресован чесън1ч. л.
горчица½ч. л.
сол150г
настърган чедър50г
прясно настърган пармезан200г
настъргана моцарелаНачин на приготвяне
1
Свари пастата за 10 минути в подсолена вода.
2
Приготви бешамела със сирена, като в касерола загрееш маслото. Прибави чесъна и горчицата и запържи за 10 секунди. Прибави брашното и запържи за още 30 секунди.
3
Прибави постепенно прясното мляко и свари бешамела, докато започне да се сгъстява.
4
Накрая прибави сирената и разбъркай, докато се разтворят. Овкуси с малко сол и индийско орехче.
5
Отцеди сварената паста от водата и прибави към нея бешамела със сирена.
6
Разпредели пастата в индивидуални съдове за печене или в голяма тава. Поръси с настърган чедър и постави във фурната. Запечи само докато сиренето по повърхността се разтопи.
7
Сервирай, докато е горещо.