Канелени меденки
Рецепта за канелени меденки

Неустоими коледни меденки с дъх на канела, които ще ви върнат в детството.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
700г
брашно2бр.
яйца200г
захар180г
слънчогледово олио150г
мед1ч.л.
сода бикарбонат60г
кисело мляко5г
канелаПо желание може да добавите джинджифил на прах (2 г)
Начин на приготвяне
1
Смеси яйцата, захарта, меда и канелата и разбъркай до получаване на хомогенна смес.
2
Към сместа добави разтворената в киселото мляко сода.
3
Започни постепенно да добавяш брашното. Най-добре е да месиш с ръце. Не е необходимо да
месиш продължително, до получаване на гладко тесто.
месиш продължително, до получаване на гладко тесто.
4
Препоръчително е да покриеш тестото и да го оставиш в хладилник за 30-40 мин.
5
Разточи тестото и изрежи в желаните от теб формички. Задължително поръсиплота, на който
разточваш с брашно.
разточваш с брашно.
6
Изпечи сладките в предварително загрята фурна на 180°С за 10-12 мин, до златисто.
Съвет:
Може да ги декорираш с избит яйчен белтък, пръчици, сушени плодове или друго по твой избор.