Канелени меденки

Рецепта за канелени меденки

Рецепта за канелени меденки

Неустоими коледни меденки с дъх на канела, които ще ви върнат в детството.

Време60 мин
ТрудностЛесна
Брой порции10

Необходими продукти

КоличествоПродукти
700г
брашно
2бр.
яйца
200г
захар
180г
слънчогледово олио
150г
мед
1ч.л. 
сода бикарбонат
60г
кисело мляко
5г
канела
По желание може да добавите джинджифил на прах (2 г)

Начин на приготвяне

1
Смеси яйцата, захарта, меда и канелата и разбъркай до получаване на хомогенна смес. 
2
Към сместа добави разтворената в киселото мляко сода.
3
Започни постепенно да добавяш брашното. Най-добре е да месиш с ръце. Не е необходимо да
месиш продължително, до получаване на гладко тесто.
4
Препоръчително е да покриеш тестото и да го оставиш в хладилник за 30-40 мин.
5
Разточи тестото и изрежи в желаните от теб формички. Задължително поръсиплота, на който
разточваш с брашно.
6
Изпечи сладките в предварително загрята фурна на 180°С за 10-12 мин, до златисто.
Съвет:
Може да ги декорираш с избит яйчен белтък, пръчици, сушени плодове или друго по твой избор.