Адана кебап на барбекю със салата Табуле

Рецепта за ароматен адана кебап на барбекю със салата от Таня Донева

Рецепта за ароматен адана кебап на барбекю със салата от Таня Донева

Пренеси се в южната ни съседка с рецептата на Таня Донева за леко пикантен адана кебап, изпечен на барбекю, и разбира се, поднесен с традиционната за региона салата Табуле.

Време40 мин
ТрудностЛесна
Брой порции2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
Необходими продукти за адана кебапа:
250г
мляно месо (смес от 60 % мляно телешко и 40 % мляно агнешко)
1
червена чушка, нарязана на кубчета
2
люти чушки, нарязани на кубчета
1
зелена чушка, нарязана на кубчета
2-3
пресовани скилидки чесън
1с.л.
люспи от червен пипер
1ч.л.
пушен червен пипер
1ч.л.
сол
Необходими продукти за салатата Табуле:
1 ч.
пшеничен булгур
1
краставица, нарязана на малки кубчета
10
чери домата, нарязани на малки кубчета
сокът от един лимон
1 малка глава
червен лук
3-4с.л.
зехтин
сол на вкус
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне на адана кебапа:
1
В малка купа вода накисни дървените шишчета за няколко часа, за да не изгорят по време на печенето.
2
В голяма купа добави всички съставки. Омеси много добре и приготви шишчетата.
3
С намокрени ръце оформи каймата върху шишовете.
4
Приготви ги на барбекю с дървени въглища за автентичен вкус. Нека се пекат индиректно, от топлината на огъня.
Начин на приготвяне на салатата Табуле: 
1
В малка касерола постави булгура и го остави да се накисне във вода за около 30 минути. След това го прецеди от водата и добави 2 чаени чаши вода към накиснатия и измит булгур.
2
Свари го на тих огън, докато омекне и поеме водата.
3
Постави в голяма купа нарязаните домати, лука, краставицата, магданоза и булгура.
4
Подправи със сол, лимон, черен пипер на вкус и зехтин. Смеси добре.
Сервирай Адана кебапа с прясно приготвено табуле, добави и маринован лук.
Да ти е вкусно!

Избрани продукти за тази рецепта

РЕЦЕПТА ОТ ТАНЯ ДОНЕВА

Таня Донева
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Таня Донева.
Още рецепти от Таня