Адана кебап на барбекю със салата Табуле
Рецепта за ароматен адана кебап на барбекю със салата от Таня Донева

Пренеси се в южната ни съседка с рецептата на Таня Донева за леко пикантен адана кебап, изпечен на барбекю, и разбира се, поднесен с традиционната за региона салата Табуле.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
Необходими продукти за адана кебапа:
250г
мляно месо (смес от 60 % мляно телешко и 40 % мляно агнешко)1
червена чушка, нарязана на кубчета2
люти чушки, нарязани на кубчета1
зелена чушка, нарязана на кубчета2-3
пресовани скилидки чесън1с.л.
люспи от червен пипер1ч.л.
пушен червен пипер1ч.л.
солНеобходими продукти за салатата Табуле:
1 ч.
пшеничен булгур1
краставица, нарязана на малки кубчета10
чери домата, нарязани на малки кубчетасокът от един лимон
1 малка глава
червен лук3-4с.л.
зехтинсол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Начин на приготвяне на адана кебапа:
1
В малка купа вода накисни дървените шишчета за няколко часа, за да не изгорят по време на печенето.
2
В голяма купа добави всички съставки. Омеси много добре и приготви шишчетата.
3
С намокрени ръце оформи каймата върху шишовете.
4
Приготви ги на барбекю с дървени въглища за автентичен вкус. Нека се пекат индиректно, от топлината на огъня.
Начин на приготвяне на салатата Табуле:
1
В малка касерола постави булгура и го остави да се накисне във вода за около 30 минути. След това го прецеди от водата и добави 2 чаени чаши вода към накиснатия и измит булгур.
2
Свари го на тих огън, докато омекне и поеме водата.
3
Постави в голяма купа нарязаните домати, лука, краставицата, магданоза и булгура.
4
Подправи със сол, лимон, черен пипер на вкус и зехтин. Смеси добре.
Сервирай Адана кебапа с прясно приготвено табуле, добави и маринован лук.
Да ти е вкусно!
Сервирай Адана кебапа с прясно приготвено табуле, добави и маринован лук.
Да ти е вкусно!