AMEIJOAS “À BULHÃO PATO” – Класически миди по португалски
Класическа рецепта за миди от слънчева Португалия

Класически начин за сервиране на миди в Португалия, кръстен на поета от 19-и век Раймундо Антонио де Булао Пато. Проста рецепта, която разкрива пълния вкус на най-пресните миди.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
500г
пресни миди1глава
ситно нарязан лук3скилидки
ситно нарязан чесън3с.л.
маслиново масло1връзка
пресен кориандър1с.л.
сол¼чаша
бяло вино VINHAS DE MURÇAлимон
Начин на приготвяне
1
Измий мидите под течаща вода и ги остави да се отцедят в цедка, за да се изчистят напълно от пясъка.
2
Запържи лука и чесъна в маслиновото масло, докато започнат да покафеняват.
3
Добави нарязаните стръкове кориандър и мидите и разбъркай. Подправи със сол.
4
Залей с бялото вино, покрий и готви на умерен огън за около 5 минути или докато мидите се отворят, като от време на време разклащаш тигана, така че топлината да достигне до всички миди.
5
Поръси с листенца кориандър и поръси с лимоновия сок. Разбъркай и сервирай веднага с пресен бял хляб или препечена филийка.
Съвети:
Добави чаша леко бяло вино VINHAS DE MURÇA, за да превърнеш това предястие в истински акцент!